Euro 2024

Πιόντεκ… λαμπρός οδηγεί -και- την Πολωνία!

Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Πιόντεκ πέτυχε το νικητήριο 1-0 της Πολωνίας απέναντι στην Αυστρία, στο ντέρμπι του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2020. Πρώτη νίκη για τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς κι είχαν την υπεροχή στα πρώτα 15 λεπτά, για να ισορροπήσουν σταδιακά την κατάσταση οι γηπεδούχοι ανακτώντας την κατοχή της μπάλας. Ο Αρναούτοβιτς στο 14’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 27’ ήταν η σειρά του Γκροζίτσκι να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά να νικηθεί από τον Λίντνερ.

Ο -φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα- Πιόντεκ πέρασε ως αλλαγή στο 59’ και τρία λεπτά αργότερα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 0-1, βρίσκοντας τον Κλιχ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του δεύτερου ήταν πολύ αδύναμο για να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ότι δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του, όμως, το πέτυχε ο… ίδιος τελικά στο 68ο λεπτό. Με τον επιθετικό της Μίλαν να σκοράρει με πλασέ από κοντά, μετά την ασταθή απόκρουση του Λίντνερ στο σουτ του Κετζιόρα!

Μάλιστα, ο Πιόντεκ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά και της Πολωνίας, με τον Λεβαντόφσκι να τον βγάζει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Αυστρίας αλλά εκείνον να μην μπορεί να τον νικήσει, σουτάροντας άστοχα...

Ενώ από πλευράς γηπεδούχων ο αμαρκάριστος Γιάνκο έχασε το… άχαστο στο 88ο λεπτό, με την κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι να περνάει άουτ, με τον Αλάμπα να μην μπορεί επίσης να πετύχει το 1-1, στο τρίτο λεπτών των καθυστερήσεων, αφού ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, η Βόρεια Μακεδονία πέτυχε την πρώτη της νίκη με αυτή την ονομασία, «καθαρίζοντας» το «τρίποντο» που την έφερε και στην κορυφή του ομίλου πριν ακόμα συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, απέναντι στη Λετονία, η οποία μείωσε τρία λεπτά πριν τη λήξη αλλά ήταν… αργά. Αφού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ελμας πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 3-1.

Ενώ Ισραήλ και Σλοβενία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με τον Σποραρ να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο, βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους λίγο μετά την επανέναρξη του ματς, για να έρθει ο πολύπειρος Ζάχαβι και να σκοράρει στην… αναμπουμπούλα μέσα από την περιοχή λίγο αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.





Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Πέμπτη (21/03)
Αυστρία-Πολωνία 0-1
(69’ Πιόντεκ)

Βόρεια Μακεδονία-Λετονία 3-1
(11’ Αλιόσκι, 29’, 90’+3’ Ελμας – 87’ Ισάγεφς)

Ισραήλ-Σλοβενία 1-1
(55’ Ζάχαβι – 48’ Σποραρ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Βόρεια Μακεδονία (3-1) 3
2. Πολωνία (1-0) 3
3. Σλοβενία (1-1) 1
4. Ισραήλ (1-1) 1
5. Αυστρία (0-1) 0
6. Λετονία (1-3) 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Κυριακή (24/03)
Ισραήλ-Αυστρία
Πολωνία-Λετονία
Σλοβενία- Βόρεια Μακεδονία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x