Euro 2024

«Σβηστά» η Ισπανία - Απίθανη ματσάρα από Νορβηγία και Σουηδία! (video)

Ματς πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε το σκανδιναβικό ντέρμπι! Ενώ η Ισπανία καθάριζε χωρίς να φορτσάρει στη Μάλτα (0-2), η Νορβηγία και η Σουηδία… σφάζονταν με το χορταστικό 3-3

Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό «θρίλερ», από το οποίο κατάφεραν να… επιβιώσουν και οι δυο, προσέφεραν Νορβηγία και Σουηδία.

Σε μια από τις ματσάρες της σεζόν, το σκανδιναβικό ντέρμπι έληξε με το χορταστικό 3-3 και επέτρεψε στην Ισπανία (που περνούσε με το χαλαρό 2-0 από τη Μάλτα) να πάρει από τώρα προβάδισμα στην κορυφή του ομίλου.

Οι «φούριας ρόχας» δεν χρειάστηκε να ανεβάσουν καθόλου ταχύτητα απέναντι στην αδύναμη αντίπαλό τους και την καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, χάρη στον Άλβαρο Μοράτα.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (31’, 73’) και οδήγησε στη δεύτερη νίκη των Ιβήρων σε ισάριθμα παιχνίδια των προκριματικών του Euro.



Ενώ όμως η Ισπανία έπαιζε στο ρελαντί, στη Νορβηγία γινόταν… πόλεμος! Διότι οι γηπεδούχοι φάνηκε να καθαρίζουν το ματς όταν πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων (με σκόρερ τον Γιάνσεν στο 41’ και τον Κινγκ στο 59’).

Ωστόσο, η Σουηδία εξαπέλυσε επική αντεπίθεση και όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει (με γκολ του Κλάεσον στο 70’ και του Κουάισον στο 86’), αλλά ν’ αγγίξει επική ανατροπή ξανά με τον Κουάισον στις καθυστερήσεις.

Η Νορβηγία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Από μια εκτέλεση κόρνερ λοιπόν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καμαρά έγραψε το τελικό 3-3, με το οποίο σφραγίστηκε το καλύτερο πιθανώς παιχνίδι των προκριματικών μέχρι τώρα.



Όσο για το τρίτο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Ρουμανία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στα αδύναμα Νησιά Φερόε. Αφού πέτυχε λοιπόν τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (με τον Κεσέρου να πετυχαίνει τα δυο απ’ αυτά), έφτασε με άνεση στο 4-1, που της έδωσε την πρώτη νίκη στην προσπάθεια για πρόκριση.

Τα σημερινά παιχνίδια

Μάλτα-Ισπανία 0-2
(31’, 73’ Μοράτα)

Νορβηγία-Σουηδία 3-3
(41’ Γιόνσεν, 59’ Κινγκ, 90’+6’ Καμαρά - 70’ Κλάεσον, 86’, 90’+1’ Κουάισον)

Ρουμανία-Νησιά Φερόε 4-1
(26’ Ντεάκ, 29’, 33’ Κεσέρου, 63’ Πούσκας - 40’ πεν. Ντάβιντσεν)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Ισπανία 6 (4-1)
Σουηδία 4 (5-4)
Μάλτα 3 (2-3)
Νορβηγία 1 (4-5)
Ρουμανία 3 (5-3)
Νησιά Φερόε 0 (2-6)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σουηδία-Μάλτα
Νορβηγία-Ρουμανία
Νησιά Φερόε-Ισπανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x