Euro 2024

Δεν έχασε και προκρίθηκε στο Euro η Τουρκία!

Την μεγάλη πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 πήρε η Τουρκία, με το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Ισλανδία.

Προκρίθηκε στο Euro του 2020 η Τουρκία!

Η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές πήρε… σβηστό 0-0 κόντρα στην Ισλανδία και εξασφάλισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για 5η φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα αυτό επετεύχθη υπό το βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πανηγύρισε την πρόκριση παρέα με άλλους 40χιλ. Τούρκους στο «Turk Telekom Stadium». Από την άλλη μεριά, αυτή η ισοπαλία δεν βοήθησε τους Ισλανδούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Το ματς:

Η Τουρκία στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο του αγώνα, με την Ισλανδία να παίζει πιο παθητικά, προσπαθώντας απλά να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της.

Το ξεκίνημα του ματς δεν είχε καλό ρυθμό, λόγω της καταρρακτώδης βροχής, ενώ μόλις στο 24ο λεπτό η ατυχία… χτύπησε την πόρτα στους Ισλανδούς με τον Φινμπόγκασον να αποχωρεί λόγω τραυματισμού και να δίνει τη θέση του στον Σίγκουρντσον.

Η μοναδική καλή ευκαιρία πάντως για τους Τούρκους ήταν στο 30ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα ο Μπουράκ Γιλμάζ, από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα άουτ.

Και το δεύτερο μέρος κύλησε σε παρόμοιο ρυθμό όπως στο α’ ημίχρονο, με τους Τούρκους να έχουν τη κατοχή μπάλας, αρκετές ευκαιρίες, ενώ δεν έλειψαν και αρκετές στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, κάτι που ήταν λογικό λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ισλανδοί άρχιζαν να πιέζουν και έφτιαξαν την μεγαλύτερη τους φάση στο ματς.

Ήταν το 82ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μάγκνουσον έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ντεμιράλ απομάκρυνε λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Παρά την πίεση της Ισλανδίας, η Τουρκία άντεξε μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.



Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Τουρκία-Ισλανδία 0-0
Γαλλία-Μολδαβία (21:45)
Αλβανία-Ανδόρα (21:45)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Κυριακή 17/11:
Μολδαβία-Ισλανδία (21:45)
Ανδόρα-Τουρκία (21:45)
Αλβανία-Γαλλία (21:45)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Τουρκία 20 (16-3)
Γαλλία 19 (21-5)
Ισλανδία 15 (12-10)
Αλβανία 12 (14-10)
Ανδόρα 3 (1-16)
Μολδαβία 3 (2-22)

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x