Euro 2024

Ίδια συνταγή, πιο τολμηρή Εθνική και νίκη με Βοσνία

Τα καλά στοιχεία του αγώνα στη Ρώμη καλείται να παρουσιάσει ξανά η Εθνική Ελλάδας στο αποψινό ματς με την Βοσνία, ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να δείξει πως η «γαλανόλευκη» έχει μέλλον.

Σχεδόν επτά μήνες, έξι μήνες και 23 μέρες για την ακρίβεια, έχουν περάσει από την τελευταία νίκη της Εθνικής Ελλάδας που στις 23 Μαρτίου είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Λιχτενστάιν.

Απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, με στόχο να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και παράλληλα να δείξει πως υπάρχει μέλλον στην ομάδα (21:45, Cosmote Sport 1, Open TV, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Τζον Φαν’τ Σιπ περιμένει από τους διεθνείς να δείξουν το ίδιο ομαδικό πνεύμα στο ματς με τους Βόσνιους, όπως συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με την Ιταλία.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δύο ήμερες δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τα πρόσωπα της ενδεκάδας, αλλά και τη διάταξη που θα επιλέξει. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έδειξε το παραμικρό στις προπονήσεις, ενώ και οι παίκτες δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως τις προθέσεις του για το αρχικό σχήμα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σκέφτεται να διατηρήσει το 4-3-1-2, το οποίο σε φάση άμυνας μετατρέπεται σε 4-3-3. Η μία εξήγηση είναι πως και η Βοσνία αγωνίζεται με διάταξη 4-3-3, συνεπώς θέλει να προσαρμόσει τα πλάνα του πάνω στις επιλογές του αντιπάλου.

Κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα διατηρηθεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Πιθανότατα δεν θα αλλάξουν οι δύο στόπερ, με τους Δημήτρη Σιόβα και Παντελή Χατζηδιάκο να συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα παίξει ο Μιχάλης Μπακάκης και αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έχει το πρώτο λόγο. Πιθανότητες να ξεκινήσει έχει ο Δημήτρης Γιαννούλης αντί του μπακ της Χοφενχάιμ.

Η τριάδα στη μεσαία γραμμή ενδέχεται να είναι η ίδια με αυτή κόντρα στην Ιταλία. Δηλαδή, αμυντικό χαφ ο Δημήτρης Κουρμπέλης και εσωτερικοί μέσοι οι Κάρλος Ζέκα και Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή της «γαλανόλευκης» υπάρχουν αρκετές λύσεις για τον Τζον Φαν’τ Σιπ. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στην ενδεκάδα, με τον άσο της Αλάνιασπορ να κινείται περισσότερο σε ρόλο φορ. Όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει ο Γιώργος Μασούρας, που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ ο Τάσος Δώνης πιθανότατα έχει ένα προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Λημνιού και του Ευθύμη Κουλούρη για την τρίτη θέση.

Στην ομιλία του ο Τζον Φαν’τ Σιπ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι καλά οργανωμένοι στο γήπεδο και να μην υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. «Να διατηρήσουμε την καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε ως ομάδα με την Ιταλία. Θα πρέπει, όμως, να έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας και να παρουσιαστούμε πιο τολμηροί στην επίθεση», τα λόγια του Ολλανδού.

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι θα παρατάξει τη Βοσνία με 4-3-3. Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους: Σέχιτς, Κβρζιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπίτσακσιτς, Κολάτσινατς, Τσίμιροτ, Πιάνιτς, Σάριτς, Χαΐροβιτς, Γκόγιακ και Χότζιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x