Euro 2024

Στην αναμονή για την πρόκριση η Κροατία

Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Κροατία μέσα στην Ουαλία και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 14 πόντους, έναντι 12 των Ούγγρων στον 5ο όμιλο. Τραυματισμοί για τους Μπέιλ και Μόντριτς.

Σε ένα ματς με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που κρίθηκε στο πρώτο μέρος, η Κροατία πήρε βαθμό στο Κάρντιφ απέναντι στην Ουαλία. Ο Νίκολα Βλάσιτς (μικρότερος αδελφός της Μπλάνκα) άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες στο 9’, ο Μπέιλ ισοφάρισε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μόντριτς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο φινάλε, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μπέιλ που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε.

Με αποφασιστικότητα μπήκαν οι Κροάτες στο ματς και σε μια έξοχη αντεπίθεση άνοιξαν το σκορ. Ο Μπρέκαλο έκανε μια κούρσα πίσω από τη μεσαία γραμμή, για να φτάσει από αριστερά έξω από την περιοχή των Ουαλών. Το γύρισμα του βρήκε τον Πέτκοβιτς που έστρωσε την μπάλα στον Βλάσιτς, που έπιασε το σουτ με το δεξί και την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Χένεσεϊ για να γίνει το 0-1 στο 9’. Στο 13’ η Κροατία λίγο έλειψε να φτάσει και σε 2ο τέρμα, αλλά ο Χένεσεϊ, εξουδετέρωσε δύσκολα και εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πέρισιτς.

Το πρώτο μέρος έφτανε προς την λήξη του, όταν σε μια επίσκεψη του προς τα αντίπαλα καρέ ο Ντέιβις, έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Μπέιλ και αυτός με αριστερό πλάσε νίκησε τον Λιβάκοβιτς για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους.

Στην επανάληψη το ματς έγινε πιο σφιχτό με τους γηπεδούχους να έχουν καλή στιγμή με τον Τζέιμς στο 56ο λεπτό, ενώ στο 71ο λεπτό ο Γεβντάι είχε την καλύτερη στιγμή για την Κροατία στην επανάληψη.

Τα αποτελέσματα
Ουγγαρία-Αζερμπαϊτζάν 1-0
(10’ Κόρχουτ)
Ουαλία-Κροατία 1-1
(45+3’ Μπέιλ – 9’ Βλάσιτς)

Βαθμολογία
Κροατία 14 (14-6) - 7 αγώνες
Ουγγαρία 12 (8-9) - 7 αγώνες
Σλοβακία 10 (10-8) - 6 αγώνες
Ουαλία 8 (6-6) - 6 αγώνες
Αζερμπαϊτζάν 1 (5-14) - 6 αγώνες

Επόμενη αγωνιστική (16/11)
Αζερμπαϊτζάν-Ουαλία (19:00)
Κροατία-Σλοβακία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x