Europa League

Πρόκριση για Βιγιαρεάλ, «ανοιχτή» η δεύτερη θέση

Έστω και δύσκολα, η Βιγιαρεάλ νίκησε 1-0 τη Σίβασπορ στην Τουρκία για την ένατη αγωνιστική του Europa League και εξασφάλισε την πρόκριση της στους «32» της διοργάνωσης.

Η Βιγιαρεάλ νίκησε 1-0 τη Σίβασπορ στην Τουρκία για την πέμπτη αγωνιστική του ένατου ομίλου του Europa League και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «32», αφήνοντας στην αγωνία τους Τούρκους.

Στην αγωνία έμεινε και η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη, αφού δεν κατάφερε να νικήσει (1-1) την αποκλεισμένη Καραμπάκ στην Αρμενία.

Σίβασπορ-Βιγιαρεάλ 0-1
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και έχασαν αμφότερες ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο χωρίς να σκοράρουν. Μετά το μισάωρο, το «κίτρινο υποβρύχιο» ανέλαβε την πρωτοβουλία και έχασε ευκαιρίες μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι Τούρκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και πίεσαν την εστία των Λεβαντίνων, που άντεχαν αμυντικά. Έτσι, στο 74΄, ύστερα από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενούμενων ο Χάουμε Κόστα έδωσε σε κενή εστία στον Τσουκουέζε και αυτός διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Καραμπάκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1
Οι Ισραηλινοί μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο, οπότε και στο 22’ έγινε το 0-1. Ο Γκουεριέρ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κοέν και το πέναλτι που καταλογίστηκε, εκτέλεσε εύστοχα οι παθών για το 0-1. Οι Ισραηλινοί εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο, όμως στο 37’ έγινε το 1-1, όταν ο Ζουμπίρ έκανε τη σέντρα και ο Ρομέρο ισοφάρισε. Ο Πέρετζ έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 1-2.

Στην επανάληψη, οι σαφώς ανώτεροι Ισραηλινοί εγκαταστάθηκαν στα αρμένικα καρέ και πίεζαν, χάνοντας συνεχώς ευκαιρίες χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ κόντρα σε μια αδιάφορη ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα.


Βαθμολογία:
Βιγιαρεάλ 13
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8
Σίβασπορ 6
Καραμπάκ 1

Επόμενη αγωνιστική (10/12):
Βιγιαρεάλ-Καραμπάκ
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Σίβασπορ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x