Europa League

Πρόκριση με… απόλυτο για την Άιντραχτ, «καθάρισε» και η Λάτσιο

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε 3-2 τον Απόλλωνα Λεμεσού εκτός έδρας, έκανε το 4Χ4 και «κλείδωσε» την πρόκριση από τον 8ο όμιλο. Μαζί της και η Λάτσιο, μετά το 2-1 επί της Μαρσέιγ.

Το… τελείωσε σε ένα τρίλεπτο
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε, αρκετά πιο εύκολα από ότι μαρτυράει το τελικό 3-2, του Απόλλωνα Λεμεσού, μέσα στην Κύπρο. Αποτέλεσμα που της έδωσε και την… πρόωρη πρόκριση στην επόμενη φάση του φετινού Europa League, μετά το 4Χ4 στον όγδοο όμιλο της διοργάνωσης!

Οι «αετοί» προηγήθηκαν στο 17’, όταν μετά από πάσα ακριβείας του Βίλεμς, ο Γιόβιτς με ένα «κεραυνό» από τα 15 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίσσα. Σκοράροντας παράλληλα για ένατη φορά στις οκτώ τελευταίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Άιντραχτ.

Ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια «καθαρή» φάση για γκολ, με εξαίρεση την ευκαιρία του με τον Άμπραχαμ να κόβει την προσπάθεια του Σκέμπρι.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Φρανκφούρτης ξεκίνησε εξίσου δυνατά, θέλοντας να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γινόταν με την υπόθεση νίκη. Όπως κι έγινε, δηλαδή, καθώς στο 55ο λεπτό ο Βίλεμς πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Αλέ πέτυχε το 2-0, στην πρώτη του ευκαιρία για γκολ.

Ενώ, τρία λεπτά αργότερα, ο δημιουργός χρίστηκε αυτός σκόρερ, καθώς όχι μόνο έκλεψε τη μπάλα από τον Στυλιανού, σε επικίνδυνη θέση, αλλά με μια… βολίδα από τα 20 μέτρα, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Απόλλωνα, για το 3-0!

Ο σύλλογος της Λεμεσού προσπάθησε να πετύχει το… γκολ της παρηγοριάς και τα κατάφερε τελικά στο 71’, με τον Ζελάγια να παίρνει την κεφαλιά προ του Φερνέντες, μετά από ωραία σέντρα του Ζοάο Πέδρο και να νικάει τον Τραπ.

Για να έρθει ο ίδιος παίκτης και με πέναλτι που κέρδισε εκείνος από τον Βίλεμς, να σκοράρει από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τον Τραπ στα δεξιά και τη μπάλα στα αριστερά και διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 3-2, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

inner

Την πέταξε έξω!
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λάτσιο «ντούμπλαρε» τις νίκες της απέναντι στη Μαρσέιγ, επικρατώντας, μέσα στο «Ολίμπικο» αυτή τη φορά, με 2-1 και «σφράγισε» κι αυτή το «εισιτήριό» της για τους 16 του Europa League.

Οι Μασσαλοί παρουσιάστηκαν πολύ συμπαγείς στα μετόπισθεν, είχαν 55% κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, καθώς επίσης και έξι προσπάθειες για γκολ, αλλά καμία εξ αυτών δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, για να «κεφαλαιοποιήσουν» την ανωτερότητά τους.

Κάτι που, αντιθέτως, συνέβη στην περίπτωση των «λατσιάλι» οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους -ουσιαστικά- ευκαιρία... Όταν ο Ιμπόμπιλε σήκωσε την μπάλα από τα αριστερά και η κεφαλιά του Παρόλο πέρασε πάνω από τον Πελέ, για να καταλήξει -με τη βοήθεια και του δεξιού δοκαριού- στην εστία του τελευταίου, στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάτσιο ήταν και πάλι εκείνη που «χτύπησε» πρώτη, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα ωραίο τέρμα, στο 55’. Με τον Κορέα να έρχεται από τα αριστερά, να παίζει το «ένα-δύο» με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος καθυστέρησε τόσο όσο έπρεπε να του ξαναδώσει, για να τον βγάλει τετ α τετ με τον Πελέ, που δεν μπόρεσε παρά να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του…

Με την ψυχολογία της στα… τάρταρα, η Μαρσέιγ μπόρεσε να μειώσει από το… πουθενά, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τον Σανσόν να κλέβει μια χαλαρή πάσα και να βγάζει την κάθετη για τον Τοβέν, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον εκτεθειμένο Στρακόσα.

Ωστόσο, οι περυσινοί φιναλίστ του Europa League δεν κατάφεραν να φτάσουν στο 2-2, με αποτέλεσμα έξι μόλις μήνες μετά την παρουσία τους στον περυσινό τελικό να αποκλειστούν από τη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Απόλλων Λεμεσού-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3
(71’, 90’+4’ πεν. Ζελάγια-17’ Γιόβιτς, 55’ Αλέ, 58’ Γκατσίνοβιτς)
Λάτσιο-Μαρσέιγ 2-1
(45’+1’ Παρόλο, 55’ Κορέα- 60’ Τοβέν)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης (11-4) 12
2. Λάτσιο (8-7) 9
3. Απόλλων Λεμεσού (5-9) 1
4. Μαρσέιγ (5-9) 1

Η επόμενη αγωνιστική (29/11) :
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μαρσέιγ 22:00
Απόλλων Λεμεσού-Λάτσιο 22:00

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x