Γενικά

Πρόκριση με… σούπερ Πρίγιοβιτς για τη Σερβία!

Με τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς να μπαίνει αλλαγή και να έχει δοκάρι, ασίστ και γκολ, η Σερβία νίκησε 4-1 τη Λιθουανία και ανέβηκε στο League B του Nations League! Ανούσια νίκη της Ρουμανίας στο άλλο ματς

«Καθάρισε» στην επανάληψη με «σφραγίδα» Πρίγιοβιτς
Τη νίκη που της χάρισε το «εισιτήριο» της ανόδου στο League Β του Nations League πήρε η Σερβία, κερδίζοντας με 2-0 την αδιάφορη και υποβιβασμένη Λιθουανία, μέσα στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που είχαν την καλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν, στο 32ο λεπτό…

Με τον Ράικοβιτς ωστόσο να διώχνει την προσπάθεια του Γιανουσέφσκις αρχικά πάνω στο δοκάρι και στη συνέχεια μακριά από την εστία του, μετά την εκτέλεση φάουλ του Σιργκέντας και το βολέ «με τη μία» του δεύτερου!

Ωστόσο, στην επανάληψη, επιτεύχθηκε το… πολυπόθητο γκολ για τους Σέρβους, που μπήκαν πιο δυνατά με σκοπό να «καθαρίσουν». Έστω κι αν αυτό ήρθε από τα πόδια… Λιθουανού, με τον Ζούλπα να σκοράρει με κεφαλιά στην εστία του, στο 51ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίφκοβιτς.

inner

Έξι λεπτά μετά, ο Πρίγιοβιτς -που είχε μπει ως αλλαγή στο 46΄αντί του Γκατσίνοβιτς- είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι, για να έρθει ο Μίτροβιτς στο 58ο λεπτό και με το 12ο τέρμα του σε ισάριθμες εμφανίσεις με το εθνόσημο, να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Μλάντεν Κρστάγιτς...

Η Λιθουανία έδειξε σημάδια αντίδρασης, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1, όταν σε μια αντεπίθεση της ο Καζλάουσκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράικοβιτς δεν βρήκε τη μπάλα και ο Πετραβίτσιους έστειλε τη μπάλα στην απροστάτευτη εστία, στο 64’.

Στη συνέχεια, όμως ανέλαβε… δράση ο Πρίγιοβιτς. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πέτυχε το 3-1, στο 71’, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στο πίσω μέρος της αντίπαλης εστίας. Ενώ, τρία λεπτά μετά, ήταν εκείνος που «σέρβιρε» την ασίστ στον Λιάγιτς, ο οποίος με πλασέ πάνω από τον Σέτκους, διαμόρφωσε το τελικό 4-1!

Έκανε το καθήκον της αλλά…

Στο άλλο ματς του τέταρτου ομίλου, η Ρουμανία έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας μέσα στην Ποντγκόριτσα με 1-0, αλλά οι τρεις βαθμοί δεν της έφτασαν για να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ.

Παρά το ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο, οι Βαλκάνιοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με το μακρινό σουτ του Τουτσουντεάν στο 44’ να περνάει γλιστράει στο βρεγμένο τερέν, να περνάει δίπλα από τον Πέτκοβιτς και να αναπαύεται… απρόσμενα στην εστία του!

inner

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την δυνατότητα να ισοφαρίσουν, όταν ο Σαπουνάρου ανέτρεψε τον Μουγκόσα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, στο 71’. Ωστόσο, ο Γιάνκοβιτς το εκτέλεσε στα δεξιά, ο Ταταρουσάνου έπεσε στη σωστή πλευρά και απέκρουσε, διατηρώντας μέχρι τέλους το 0-1 υπέρ της ομάδας του…

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Μαυροβούνιο-Ρουμανία 0-1
(44’ Τουτσουνεάν)

Σερβία-Λιθουανία 4-1
(51’ αυτ. Ζούλπα, 58’ Μίτροβιτς, 71’ Πρίγιοβιτς, 74 Λιάγιτς – 64’ Πετραβίτσιους)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Σερβία (11-4) 14
2. Ρουμανία (8-3) 12
3. Μαυροβούνιο (7-6) 7
4. Λιθουανία (3-16) 0

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x