Αγγλία

Προσφέρθηκε να παίξει δωρεάν στη Γιουνάιτεντ ο Ζλάταν

Την πρότασή του να αγωνίζεται χωρίς να πληρώνεται, μετά τον τραυματισμό του, αποκάλυψε ο Σουηδός.

Να αγωνίζεται χωρίς να πληρώνεται ήθελε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ο Σουηδός επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία, πετυχαίνοντας 28 τέρματα. Ωστόσο η ατυχία χτύπησε τον 36χρονο σε ένα παιχνίδι με την Άντερλεχτ για τους «8» του Europa League και έπειτα από ένα άλμα, υπέστη ρήξη χιαστού όταν προσγειώθηκε στο έδαφος. Επέστρεψε μετά από 8 μήνες, ωστόσο δεν ήταν τελείως έτοιμος και έκανε 7 εμφανίσεις πριν μετακομίσει στην Αμερική για λογαριασμό των LA Galaxy.

Ο Ζλάταν ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «κόκκινους διαβόλους» και προσφέρθηκε να παίξει δωρεάν για αυτούς.

«Δεν με ένοιαζε να έχω συμβόλαιο και να παίρνω χρήματα. Ακριβώς το αντίθετο. Τους είπα ότι δεν θέλω μισθό και μπορούν να τον κρατήσουν. Όταν ήμουν έτοιμος είπα στον εαυτό μου ότι δεν είμαι εδώ. Είχαν έναν Ζλάταν πριν. Μετά δεν ήμουν ο ίδιος Ζλάταν. Επιλέχθηκα σε πολλά παιχνίδια, όμως είπα στον προπονητή ότι δεν είμαι έτοιμος και δεν θέλω να τον απογοητεύσω. Είναι ο σεβασμός που έχω για τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή. Το έκανα ακόμα και αν είμαι ο Ζλάταν», δήλωσε ο 36χρονος επιθετικός στο «BBC».

Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς πήγε στους LA Galaxy κανείς δεν γνώριζε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Στο ντεμπούτο του σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα και ανάγκασε όλο το γήπεδο να τον αποθεώσει.

«Όταν ήρθα εδώ ο κόσμος δεν ήξερε αν μπορώ να τα καταφέρω. Άκουγα τους ψιθύρους που έλεγαν ότι δεν θα το κάνω. Στο πρώτο παιχνίδι με ρωτούσαν πως είναι το γόνατό μου και απαντούσα ότι θα δούμε. Όταν σκόραρα το γκολ ένιωσα ξανά ζωντανός μετά την ανάρρωσή μου. Δεν μπορώ να περιγράψω τη στιγμή. Αυτοί οι 8 μήνες άξιζαν μόνο και μόνο για αυτά τα 20 λεπτά. Νιώθω σαν Θεός, όχι σαν λιοντάρι», υποστήριξε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Επιμέλεια: Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x