Αγγλία

Πρωταθλήτρια των… πέναλτι η Λίβερπουλ! (video)

Άλλη έχει το όνομα και άλλη τη… χάρη! Μπορεί στη Μαν. Γιουνάιτεντ να ‘χει κολλήσει (και δίκαια εν μέρει) η ρετσινιά, αλλά τα περισσότερα πέναλτι στην ιστορία της Premier League τα έχει η Λίβερπουλ.

Ένα από τα επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την κυριαρχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία 20ετία στην Αγγλία είναι η διαιτησία. Και δικαιολογημένα ως ένα βαθμό.

Γιατί όντως (και ακόμα και αν συμπαθείς τους «κόκκινους διαβόλους») πρέπει να παραδεχθείς ότι ορισμένα πέναλτι που κέρδισαν επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν κομμάτι τραβηγμένα.

Έλα μου όμως που η στατιστική… τορπιλίζει ελαφρώς τη συγκεκριμένη θεωρία. Και σίγουρα δίνει αφορμή για ιντριγκαδόρικη συζήτηση. Διότι αν ανατρέξει κανείς στους αριθμούς θα διαπιστώσει ότι πρωταθλήτρια (τα περισσότερα χρόνια) στη βαθμολογία είναι η Γιουνάιτεντ, αλλά πρωταθλήτρια στα πέναλτι είναι η Λίβερπουλ!

Με το χθεσινό λοιπόν που κέρδισαν απέναντι στη Σουόνσι, έφτασαν τα 135 συνολικά στο πρωτάθλημα από καταβολής Premier League το 1992. Βρίσκονται, έτσι, στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, με τους «κόκκινους διαβόλους» (121) να μην είναι καν δεύτεροι, αφού περισσότερα από τους ίδιους έχει κερδίσει και η Άρσεναλ (126).

inner



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x