Ιταλία

Πρωθυπουργός Ιταλίας: «Πιθανό όλα τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας να αναβληθούν λόγω κορωνοϊού»

Το ενδεχόμενο να αναβληθούν όλα τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας στην Ιταλία, ένεκα της έξαρσης του κορωνοϊού εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουσέπε Κόντε.

Η λαίλαπα που εξαπλώνεται και ακούει στο όνομα κορωνοϊός έχει ήδη αναγκάσει τις αρχές της Ιταλίας να αναβάλουν πάσης φύσεως αθλητικές εκδηλώσεις, το προγραμματισμένο καρναβάλι στη Βενετία και να κλείσει τα σχολεία έως την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα, ήδη 4 άτομα που νόσησαν, έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ισάριθμα παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής της Serie A ματαιώθηκαν την Κυριακή (Ίντερ- Σαπτόντρια, Αταλάντα- Σασουόλο, Βερόνα-Καλιάρι και Τορίνο- Πάρμα).

Σε ένα τέτοιο κλίμα, ερωτηθείς για το αν θα διεξαχθούν τα ματς της επόμενης αγωνιστικής ο Πρωθυπουργός της χώρας, Τζουσέπε Κόντε, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

«Δεν πιστεύω ότι σε μια μόνο εβδομάδα θα έχουμε μπορέσει να ελαχιστοποιήσουμε το ενδεχόμενο μετάδοσης του υιού τόσο, ώστε να γίνουν οι αθλητικές εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, αλλά και αυτές που έχουν προγραμματιστεί μελλοντικά. Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα την επαναξιολογήσουμε. Θα δούμε την εξέλιξη της μόλυνσης του ιού και θα αποφασίσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στις αναμετρήσεις της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο «RAI».

Να σημειωθεί ότι εφόσον αυτό το μέτρο γίνει πραγματικότητα, θα συμπεριλάβει εκτός από τα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας και εκείνα της δεύτερης, της τρίτης, αλλά και των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Επιπλέον, η διεξαγωγή του αγώνα της Ίντερ κόντρα στη Λουντογκόρετς για τους «32» του Europa League την Πέμπτη στο «Σαν Σίρο» τίθεται εν αμφιβόλω.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x