Stoiximan Super League

Πρώτη φορά δύο πέναλτι σε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ποτέ ξανά ο Παναθηναϊκός δεν είχε κερδίσει δύο πέναλτι σε ντέρμπι της Α’ Εθνικής/Super League.

Ένα σπάνιο στατιστικό στοιχείο προέκυψε μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους κέρδισαν δύο πέναλτι σε ντέρμπι με τους Πειραιώτες για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, αν και στο πρώτο (του Μακέντα) απέκρουσε ο Σα και στο δεύτερο ευστόχησε ο Μολό.

Μόνο σε ντέρμπι για το Κύπελλο Ελλάδας είχαν σφυριχτεί όχι δύο, αλλά τρία πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα, ήταν στις 13 Ιανουαρίου 1982 ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-2 στην παράταση του Ολυμπιακού σε αγώνα που έγινε για τη φάση των «32».

Και ο Ολυμπιακός, όμως, είχε κερδίσει μόνο μία φορά δύο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο μάλιστα είχε ηττηθεί. Ήταν στις 9 Νοεμβρίου 1985, ως τυπικά γηπεδούχους στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, όταν έχανε με 0-2 από δύο γκολ του Σαραβάκου και κέρδισε το πρώτο πέναλτι στο 87’ που έχασε ο Σέστιτς και το δεύτερο καταλογίστηκε στο 90’ και ευστόχησε ο Αναστόπουλος που διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x