Αγγλία

Πρώτη φορά… πεντάρα από αγγλική ομάδα στα ημιτελικά

Έσπασε ρεκόρ η Λίβερπουλ.

Σαρωτική για ακόμη ένα ευρωπαϊκό βράδυ ήταν η Λίβερπουλ, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης, μετά την νίκη απέναντι στην Ρόμα με σκορ 5-2.

Τα δύο γκολ των «τζιαλορόσι» στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, μπορεί να μετρίασαν κάπως τον ενθουσιασμό της ομάδας του λιμανιού, παρόλα αυτά η ομάδα του Κλοπ παραμένει το μεγάλο φαβορί για μία θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πετυχαίνοντας παράλληλα κάτι που καμία αγγλική ομάδα δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν.

Τα πέντε γκολ που σημείωσαν οι «κόκκινοι» με τους… συνήθεις ύποπτους Σαλάχ – Φιρμίνιο – Μανέ, στον πρώτο εκ των δύο αγώνων απέναντι στην Ρόμα, αποτελούν ρεκόρ καθώς είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει ποτέ αγγλική ομάδα σε ένα μόνο παιχνίδι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα περισσότερα τέρματα μέχρι πρότινος ήταν τέσσερα και τα συναντάμε σε δύο περιπτώσεις. Την σεζόν 1984-1985 όταν η Λίβερπουλ είχε «σκορπίσει» τον Παναθηναϊκό με 4-0 στο «Άνφιλντ», κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, ενώ την περίοδο 2010-2011 η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με το 4-1 απέναντι στην Σάλκε στο «Όλντ Τράφορντ», περνούσε με εμφατικό τρόπο στον τελικό.

Ακόμη ένα «παράσημο» λοιπόν για την επιθετική τριάδα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, που πέραν όλων, έφτασε τα 28 γκολ για φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ (38 συνολικά η Λίβερπουλ), όσα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης (28) και περισσότερα από την Παρί Σεν Ζερμέν (27), τη Μπάγερν Μονάχου (24) και τη Μάντσεστερ Σίτι (20).

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x