Stoiximan Super League

Πρώτη τζούρα με πολλές υποσχέσεις από τον ΠΑΟΚ!

Ήττα για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό απέναντι στην Άλκμααρ (1-0) ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Φερέιρα μόνο κακή δεν ήταν και αφήνει υποσχέσεις για την συνέχεια.

Ήττα για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στην Άλκμααρ με σκορ 1-0.

Αν σκεφτεί κανείς πως ήταν μόλις το πρώτο τεστ και πως ο Φερέιρα δεν έχει προλάβει καλά-καλά να κάνει δύο-τρεις προπονήσεις, η ομάδα του είχε εξαιρετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Έντονο πρέσινγκ, συνοχή και ταχύτητα ήταν τα στοιχεία του ΠΑΟΚ, που πέτυχε και δύο γκολ με τον Άκπομ (12’ και 19’) όμως δεν μέτρησαν για οφσάιντ. Στο φινάλε οι Ολλανδοί στην δεύτερη τελική τους βρήκαν δίχτυα με τον Στενγκς (43’) και άλλαξαν τις ισσοροπίες.

Το ματς δεν ήταν το ίδιο καλό στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι πολλές αλλαγές επηρέασαν και τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα κύμα πίεσης που δέχτηκε στα πρώτα λεπτά (χωρίς να δεχτεί πάντως φάσεις) αντέδρασε και πήρε την μπάλα στα πόδια ωστόσο του έλειψαν επίσης οι ευκαιρίες.

Επόμενο παιχνίδι είναι στις 6 Ιουλίου απέναντι στην Νόρτζελαντ.

Το ματς:

Πολύ καλή ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Το 4-4-2 του Φερέιρα λειτούργησε και επιθετικά και ανασταλτικά. Οι παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» με όπλο το έντονο πρέσινγκ δεν άφησαν την πιο έτοιμη Άλκμααρ να επιτεθεί αλλά της δημιούργησαν και έντονα προβλήματα σε σημείο που ήταν έντονος ο εκνευρισμός στα μετόπισθέν τους. Μάλιστα, ο Άκπομ βρήκε δύο φορές δίχτυα από κάθετες των Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ όμως τα τέρματά του δεν μέτρησαν για οφσάιντ (12’ και 19’). Μοναδικό ψεγάδι ήταν το γκολ που δέχτηκαν οι «ασπρόμαυροι» στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν στην δεύτερη τελική τους προσπάθεια οι παίκτες της Άλκμααρ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Στενγκς (43’) και αφού πρώτα είχαν κερδίσει δύο κόντρες στην ίδια φάση.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα και η αλήθεια είναι πως ο «δικέφαλος του Βορρά» χρειάστηκε περισσότερο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του. Στα θετικά είναι πως οι Ολλανδοί στο καλό τους πρώτο διάστημα (είχαν κάνει μόλις δύο αλλαγές στο ξεκίνημα) με εξαίρεση ένα σουτ δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ιδιαίτερες φάσεις με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αναπτυχθεί, όμως δεν μπόρεσε να βρει τελικές πάσες που θα του έκαναν τη ζωή πιο εύκολη επιθετικά. Στο φινάλε πάντως, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ενρίκε στο 83’, ενώ είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ντόουγκλας.

inner

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ, Μίντσο, Στενγκς, Κουπμάινερς, Μποαντού, Τιλ, Βάινταλ, Γκούντμουνσον, Βάουτενς

Χατζηδιάκος , Ντρούιφ, Σέντελααρ, Χέλμερ, Βεζίνοβιτς, Γιόνσεν, Γκουντμάιν, Ντε Μπούρ, Μπέργκσμα, Ράιντερς, Κράμερ, Γκούλιτ, Τααμπούνι, Μπάκερ

ΠΑΟΚ: Μελίσσας – Ματός, Βαρέλα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης – Κάτσε, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ – Άκπομ, Γαϊτανίδης.

Στο β΄: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Δεληγιαννίδης (86’ Τσιγγάρας), Μίσιτς, Ντόουγκλας, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ, Μαρκόφσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x