Champions League

Πρωτιά στο Πριγκιπάτο για Ντόρτμουντ, δεύτερη η Ατλέτικο

Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 τη Μονακό στο Πριγκιπάτο και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου του Champions League, εκμεταλλευόμενη το 0-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο.

Πριν τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο του Champions League, η μοναδική εκκρεμότητα αφορούσε το ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη και ποια στη δεύτερη θέση. Αυτή που πήρε την πρωτιά στο νήμα ήταν η Ντόρτμουντ, υπερτερώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης στην μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι Βεστφαλοί πέρασαν χωρίς καμία δυσκολία από το Πριγκιπάτο, επικρατώντας 2-0 της Μονακό και έφτασαν τους 13 βαθμούς, όσους είχαν και οι «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι έμειναν στο 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ». Οι Βέλγοι τερμάτισαν τρίτοι και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League.

«Καθάρισε» με Γκερέρο η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ ανέλαβε από την αρχή τα ηνία και στο 15’ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κοντινό πλασέ του Γκερέιρο, μετά από εξαιρετική σέντρα του Φίλιπ. Οι Βεστφαλοί είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτιόταν από τις δικές τους… ορέξεις. Στο 25’, η Μονακό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, αλλά το σουτ του Τίλεμανς μπλοκαρίστηκε από τον Σμέλτσερ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τους Ντιαλό (33’) και Σμέλτσερ (37’) για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με τον Φαλκάο, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο με επιθετικές διαθέσεις και ξεκάθαρη πρόθεση να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς, ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Στο 63’ ο Τοπράκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε από τον Μπενάλιο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φίλιπ δεν βρήκε στόχο, σε μια τεράστια ευκαιρία για τους Βεστφαλούς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και δεν ένοιωθαν καμία απειλή από την αντίπαλό τους, η οποία ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Στο 84’ ο Γκερέιρο αστόχησε από καλή θέση, όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα δεν λάθεψε και έκανε το 0-2, που σφράγισε τη νίκη της Ντόρτμουντ και την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο.



«Κόλλησε» στο μηδέν η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 10’ με τον Τόμας, ωστόσο, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Χόρβατ, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή επέμβαση, αποσοβώντας το 1-0. Η Κλαμπ Μπριζ «απάντησε» στο 14’ με τον Ντένσβιλ και δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης είδε τον Όμπλακ να του στερεί το γκολ. Στο 25’ ήταν η σειρά του Γκριεζμάν να μην βρει στόχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γάλλος επιθετικός δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και το γκολ δεν ήρθε. Στο 37’ ήταν η σειρά του Αρίας να νικηθεί από τον τερματοφύλακα των Βέλγων και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σαούλ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Χωρίς ευκαιρίες για κάποια από τις δύο ομάδες κύλησαν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή που «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη ήταν η Ατλέτικο, αφού με την ισοπαλία, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ντόρτμουντ, θα έχανε την πρωτιά. Οι Βέλγοι ήταν εντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, αφού θα τερμάτιζαν ούτως ή άλλως στην τρίτη θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προχώρησε και στις τρεις αλλαγές μέχρι το 70’, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, που «κυνηγούσε» το γκολ. Όμως, αυτή που έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ήταν η Κλαμπ Μπριζ στο 74’ με τον Πέρες, που ανάγκασε τον Όμπλακ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 81’ οι «ροχιμπλάνκος» είχαν την πρώτη ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κόκε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ατλέτικο να χάνει την πρωτιά στην ισοβαθμία με τη Ντόρτμουντ.



Α’ όμιλος

Αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Μονακό-Ντόρτμουντ 0-2
(15’, 88’ Γκερέιρο)

Κλαμπ Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Τελική βαθμολογία (6 αγώνες)

1. Ντόρτμουντ 13 (10-2)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (9-6)
3. Κλαμπ Μπριζ 6 (6-5)
4. Μονακό 1 (2-14)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x