Europa League

Πρώτος μάγκας στην UEFA ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός «φτιάχνει» έναν ακόμα προπονητή, καθώς ο Μαρτίνς βλέπει το όνομα του ν’ ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε ότι αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή όταν συμφωνούσε με την διοίκηση του Ολυμπιακού για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των ερυθρόλευκων. Είχε μιλήσει αναλυτικά με τους ανθρώπους της ομάδας του λιμανιού για το πλάνο που υπήρχε. Για την δημιουργία δηλαδή μιας νέας ομάδας, για την ριζική ανασυγκρότηση του ρόστερ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Και η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για κανένα προπονητή. Ο Μαρτίνς πήρε λοιπόν την απόφαση να φύγει από την πατρίδα του για πρώτη φορά αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο πρότζεκτ. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η πίεση στον Ολυμπιακό είναι μεγάλη κι’ αυτό το κατάλαβε από την πρώτη μέρα ο έμπειρος τεχνικός.

Πήρε λοιπόν ένα προσωπικό ρίσκο ο Πορτογάλος προπονητής αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως δικαιώνεται για την επιλογή του. Όχι μόνο σε ότι αφορά την εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός, δίνοντας μια ωραία εικόνα για την δουλειά που γίνεται.

Εδώ μιλάμε και για μια προσωπική δικαίωση για τον 48χρονο τεχνικό, με τον Ολυμπιακό να προσφέρει μεγαλεία στον Πέδρο Μαρτίνς. Ναι, όπως το ακούτε φίλοι μου και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην τεχνικός της Γκιμαράες έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Μια συνέντευξη που είναι η καλύτερη διαφήμιση σε προσωπικό επίπεδο για τον έμπειρο τεχνικό του Ολυμπιακού. Και είναι διαφήμιση για την δουλειά που έχει κάνει στους ερυθρόλευκους, οδηγώντας την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η συνέντευξη αυτή θα «παίξει» πολύ στην πατρίδα του Μαρτίνς, την Πορτογαλία και όχι μόνο κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον Πορτογάλο.

Πρώτος μάγκας ήταν ο Πορτογάλος με την συνέντευξη που έδωσε στην UEFA παραμονή του πολύ σημαντικού αγώνα των ερυθρόλευκων με την Μπέτις. Κι αυτά μετράνε για τις «μετοχές» του κάθε προπονητή.

Ο Ολυμπιακός «φτιάχνει» λοιπόν έναν ακόμα προπονητή, καθώς ο Μαρτίνς βλέπει το όνομα του ν’ ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά αναγνωρίζει πόσο πολύ τον έχουν βοηθήσει οι ερυθρόλευκοι.

Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Μαρτίνς μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην συνέντευξη που παραχώρησε, για τη συνεργασία που είχε με την διοίκηση της ομάδας στις επιλογές των παικτών.

Η ατάκα για τον Καμαρά είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κι αυτό θα φανεί βέβαια στην πορεία. Δεν τα είπε τυχαία ο Πέδρο Μαρτίνς για τον νεαρό αμυντικό μέσο. Ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη σε τόσο μικρό σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x