Τον... κώδωνα του κινδύνου έκρουσε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με αφορμή το γεγονός ότι, από αύριο, οι ποδοσφαιριστές της Football League θα είναι ανασφάλιστοι!

Παράλληλα, στάθηκε στην διαφορετική αντιμετώπιση των παικτών που αγωνίζονται στη «μεγάλη» κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εξήγησε τι ισχύει στις δύο περιπτώσεις…

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θέλει να καταγγείλει το πρωτοφανές, για κάθε ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικά κράτος, γεγονός πως η ασφάλιση των συναδέλφων μας της Football League εκπνέει αύριο, 27 Μαΐου 2019. Ο χαρακτηρισμός που αποδώσαμε δεν δύναται να χαρακτηριστεί υπερβολικός, όταν περισσότεροι από 500 ποδοσφαιριστές θα βρεθούν χωρίς την αυτονόητη παροχή της ασφάλειας. Ξέχωρα φυσικά από τα πολλά κενά που υπήρχαν στην τρέχουσα συμφωνία, με το πλέον χαρακτηριστικό να αφορά τη μη κάλυψη συμβαλλόμενων μελών!

Ωστόσο η εύλογη απορία όλων μας είναι γιατί το συμβόλαιο δεν έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου, όπως ισχύει στη Super League. Πρόκειται για την ημερομηνία που εκπνέουν επίσημα τα συμβόλαια συνεργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τις ομάδες τους. Θεωρούμε τουλάχιστον «λογικό» να επικρατεί ανάλογο καθεστώς και για την ασφαλιστική τους κάλυψη, η οποία -και πρέπει να τονιστεί- στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε ετήσια ημερολογιακή διάρκεια, αφού ως μήνας έναρξής της ήταν ο περασμένος Οκτώβριος.

Στην Ελλάδα του 2019 που περηφανεύεται για τον τίτλο της «Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004», θα υπάρχουν από αύριο εκατοντάδες ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».