Γενικά

Ψυχάρα η Ολλανδία: Τέζαρε Γερμανούς και… Γάλλους!

Από την κόλαση… στην τελική φάση του Nations League η Ολλανδία, που στο φινάλε κέρασε δύο γκολ τους Γερμανούς ισοφαρίζοντας σε 2-2 κι άφησε στα κρύα του λουτρού τους Γάλλους.

Στην τελική φάση του Nations League με θρίλερ η Ολλανδία. Παρότι οι βαθμολογικά αδιάφοροι Γερμανοί έμοιαζαν πως θα χάριζαν την πρόκριση στην Γαλλία παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την «τριάρα» του Α’ γύρου, οι «οράνιε» πάγωσαν την «Veltins Arena». Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο φινάλε του ματς οι παίκτες του Κούμαν γύρισαν από το 2-0 και με το 2-2 πήραν την 1η θέση στον όμιλο και μαζί και το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Η τελική βαθμολογία στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας:
1.Ολλανδία 7
2.Γαλλία 7
3.Γερμανία 3


Καλύτερο ξεκίνημα για τα πάντσερ που εκμεταλλεύτηκαν την αδικαιολόγητη χαλαρότητα των «οράνιε». Η ζημιά στην άμυνα του Σίλεσεν δεν άργησε να γίνει καθώς πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (9’) ο Βάγκνερ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ωραίο τελείωμα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Λεβ, που συνέχιζαν να βρίσκονται στην επίθεση και δέκα λεπτά αργότερα έδειξαν να καθαρίζουν. Ο Σανέ έφυγε στην πλάτη της και με δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε ξεγέλασε τον Σίλεσεν έκανε νωρίς-νωρίς το 2-0. Στη συνέχεια, η Ολλανδία έδειξε να συνέρχεται κάπως. Βέβαια, δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα επιθετικά ωστόσο έκοψε την φόρα των Γερμανών και δεν αντιμετώπισε άλλους κινδύνους στην άμυνά της.

Μέτριο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να ρισκάρουν περισσότερο, ωστόσο, οι παίκτες του Λεβ παρότι δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο δεν χαλάρωσαν καθόλου και δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στην άμυνα. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους παίκτες του Κούμαν να παίζουν τα ρέστα τους, όμως η αλήθεια είναι πως ο Νόιερ δεν ανησύχησε καθόλου αφού έβλεπε τους Χούμελς, Ρούντιγκερ και Σούλε να καθαρίζουν όλα τα γεμίσματα προς την περιοχή του. Πάντως το παιχνίδι έγινε ντέρμπι τουλάχιστον στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Πρόμς με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 2-1 κι έβαλε «φωτιά». Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η μπάλα ήταν πάνω-κάτω και το ροντέο ευνόησε τους Ολλανδούς που με ψύχραιμο τελείωμα του Φαν Ντάικ μέσα στην περιοχή επέστρεψαν στο παιχνίδι 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά (90’) και πανηγύρισαν τον «χρυσό» βαθμό που τους έδωσε την πρόκριση για τα play-offs.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x