Champions League

Ψυχωμένη Παρί, στρίμωξε τη Λίβερπουλ!

Η Παρί έπαιξε ένα έξοχο πρώτο μέρος και με τα γκολ των Μπερνάτ και Νεϊμάρ, πήρε προβάδισμα απέναντι στην Λίβερπουλ και νίκησε 2-1 (πέναλτι του Μίλνερ). Χωρίς διπλό στον όμιλο οι «ρεντς».

Μόλις για 2η φορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Τούχελ νίκησε τον Κλοπ και η Παρί με το 2-1 απέναντι στην φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ, πήρε προβάδισμα με οκτώ πόντους έναντι 6 των Άγγλων. Ο Μπερνάτ στο 13’ και ο Νεϊμάρ στο 37’ τα γκολ των Παριζιάνων που ήταν σαφώς ανώτεροι και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα γκολ.

Στο 45+1’ ο Μίλνερ μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε 2-1. Η αγγλική ομάδα πίεσε στην επανάληψη, χωρίς όμως να φτάσει σε κάποια σπουδαία ευκαιρία και πλέον η Λίβερπουλ πρέπει να κερδίσει τη Νάπολι στο «Άνφιλντ» με 1-0 ή αν δεχτεί γκολ πρέπει να νικήσει με διαφορά δύο τερμάτων.


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-1
(13’ Μπερνάτ, 37’ Νεϊμάρ -45+1’ Μίλνερ)
Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας 3-1
(11’Χάμσικ, 33’ , 52’ Μέρτενς – 57’ Μπεν)

Η βαθμολογία
Νάπολι 9
ΠΣΖ 8
Λίβερπουλ 6
Ερ. Αστέρας 4

Επόμενη αγωνιστική:

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν

Λίβερπουλ – Νάπολι

Το ματς

Πολύ καλή η είσοδος της Παρί Σεν Ζερμέν στο παιχνίδι, που απείλησε στο 3’ με τον Εμπαπέ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 6’ ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά, ένα όμορφο σουτ του Ντι Μαρία που κατευθυνόταν προς το αριστερό του «γάμα». Τελικά στο 13’ μετά από κόντρες στην περιοχή της Λίβερπουλ και συνολικά κακή αντίδραση της άμυνας των «ρεντς», ο Μπερνάτ με δεξί πλασέ και με την μπάλα να βρίσκει και ελάχιστα στον Γκόμες, κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον για να μπει μπροστά στο σκορ η Παρί.

Στο 22’ σε μια εξαιρετικά εκδηλωμένη αντεπίθεση, ο Νεϊμάρ συνεργάστηκε με τον Εμπαπέ, αυτός γύρισε την μπάλα στον Καβάνι, αλλά ο Άλισον πρόλαβε τελευταία στιγμή μπροστά από τον Ουρουγουανό φορ. Όμως στο 37’ ο ίδιος συνδυασμός, με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ να παίζουν το ένα-δύο, έφερε τον Καβάνι να πλασάρει πάνω στον Άλισον, μετά το γύρισμα του Γάλλου επιθετικού και τον Νεϊμάρ να παίρνει το ριμπάουντ για να κάνει το 2-0.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Μανέ που ήταν ο πιο κινητικός των «κόκκινων» στο πρώτο μέρος, κέρδισε πέναλτι από τον Ντι Μαρία. Ο Μίλνερ το εκτέλεσε εύστοχα για να μειώσει σε 2-1.

Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν καλύτερα στο β’ μέρος επιδιώκοντας την ισοφάριση. Στο 60ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έβγαλε ωραία σέντρα και ο Φιρμίνο από καλή θέση με κεφαλιά αστόχησε. Στο 69’ ο Άλισον κράτησε ζωντανή τη Λίβερπουλ, σε κεφαλιά του Μαρκίνιος. Η Λίβερπουλ επέμεινε στην πίεση, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους χώρους ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Στο 90+2’ ο Νεϊμάρ, είδε πάλι τον Άλισον να εξουδετερώνει δικό του φάουλ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν, Μπερνάτ, Καβάνι (65’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Κέρερ, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Ντι Μαρία (65’ Ντάνι Άλβες), Εμπαπέ (85’ Ραμπιό)

Λίβερπουλ: Άλισον, Φιρμίνιο (71’ Στάριτζ), Γκόμες, Χέντερσον, Λόβρεν, Μανέ, Μίλνερ (77’ Σακίρι), Ρόμπερτσον, Σαλάχ, Βαϊνάλντουμ (66’ Κεϊτά), Βαν Ντάικ



Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x