Ιταλία

Πώς ο Τζιαμπάολο έγινε... Μοντέλα

Από το βράδυ της Τρίτης, ο Βιτσέντσο Μοντέλα είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν, αναλαμβάνοντας να οδηγήσει τους «ροσονέρι» στις επιτυχίες που τόσο τους έλειψαν τα τελευταία χρόνια.

Με τις ομάδες της Serie A να μπαίνουν στα «βάσανα» της προετοιμασίας μία μία τις προσεχείς ημέρες εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, μοναδική στην οποία υπήρχε «κενό» στη θέση του «allenatore», ήταν η Μίλαν.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τη συμπλήρωση του προπονητικού «χάρτη» στο Campionato συμπληρώθηκε, με τον Βιτσέντσο Μοντέλα(2012-2015 στη Φιορεντίνα) να παίρνει μεταγραφή από τη Σαμπντόρια για τους «ροσονέρι» και να γίνεται ο 14ος της εποχής «Μπερλουσκόνι» και ο 8ος «made in Italy».

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να είναι και ο τελευταίος της Μίλαν του «Καβαλιέρε», αφού όπως όλα δείχνουν, ο «presidente» έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση του Κινεζικού fund, για την εξαγορά του 80% των μετοχών του συλλόγου, με το deal να ολοκληρώνεται πιθανότατα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα της Γένοβας δεν τα βάψει «μαύρα», καθώς φαίνεται να έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Μοντέλα στο πρόσωπο του Μάρκο Τζιαμπάολο, με τον Στέφανο Πιόλι να αποτελεί την εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον πρώτο.

Ο «Αεροπλανίνο», που υπέγραψε διετές συμβόλαιο με ισχύ από την 1η Ιουλίου και ετήσιες αποδοχές 2,3 εκατομμύρια ευρώ, θα παρουσιαστεί επισήμως από την ομάδα του Μιλάνο στις 7 Ιουλίου κι ενώ για τις 5 και 6 είναι προγραμματισμένα τα ιατρικά τεστ των ποδοσφαιριστών.

Πώς φτάσαμε όμως στον 42χρονο Ιταλό τεχνικό (γεννημένος στις 18 Ιουνίου του 1974), όταν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι επιλογές ήταν η παραμονή του Κρίστιαν Μπρόκι, η πρόσληψη του Μάρκο Τζιαμπάολο ή του Φρανκ Ντε Μπουρ τον οποίο επιθυμούσαν οι Ασιάτες;

Για τον Τζιαλμπάολο δεν ήταν εξ αρχής πεπεισμένος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ στον Γκαλιάνι και στους Κινέζους δεν άρεσε ο Μπρόκι, με δεδομένη την επιθυμία των ιθυνόντων του συλλόγου τα «κλειδιά» να δοθούν σε Ιταλό.

Έτσι, ο για δέκα χρόνια άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ρόμα, έγινε ο 6ος τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο της Μίλαν τα τελευταία 3 χρόνια μετά τους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Κλάρενς Ζέεντορφ, Φιλίπο Ιντζάγκι, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και Κρίστιαν Μπρόκι.

Το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τις 500 χιλιάδες ευρώ, με τον πρόεδρο των «μπλουτσερκιάτι» Μάσιμο Φερέρο να κάνει «sconto» στο κλαμπ του Μιλάνο, καθώς η ρήτρα αποδέσμευσης του πρώην πλέον προπονητή της «Doria» ήταν 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος της «διευκόλυνσης» έχει να κάνει με την επιθυμία του Μοντέλα να πάρει μαζί του τον 25χρονο επιθετικό μέσο Ρομπέρτο Σοριάνο, για τον οποίο η ρήτρα φτάνει τα 15 εκατομμύρια, παίκτης που θα αποτελέσει το σημείο «δύναμης» της νέας Μίλαν σε ρόλο επιτελικού (πίσω από τον σέντερ φορ), στο 4-2-3-1 που θα εφαρμόζει πλέον η ομάδα.

Προς το παρόν, οι «ροσονέρι» έχουν αποκτήσει τον 29χρονο Αργεντινό αριστερό μπακ (με δυνατότητα να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός αλλά και μέσος) Λεονέλ Βαντζιόνι από την Ρίβερ Πλέιτ και τον επιθετικό Tζιανλούκα Λαπαντούλα (γεννημένο στις 7 Φεβρουαρίου του 90) από την Πεσκάρα, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Μεξές, Άλεξ, Μπαλοτέλι, Αμπιάτι και Μπόατενγκ στα 5 μέχρι στιγμής «αντίο» του συλλόγου.

Όλα αυτά ενώ επίκεινται κι άλλες αλλαγές στο ρόστερ με αναχωρήσεις, ακόμα και «τρανταχτών» ονομάτων (στην επίθεση υπάρχουν ήδη εκτός του Λαπαντούλα και οι Μπάκα, Νιανγκ, Λουίς Αντριάνο και Μενέζ) αλλά και αφίξεις, με πολύ προσεκτική ενδυνάμωση στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις υπάρχει στους επενδυτές από την Κίνα, για μία μεγάλη σε διάρκεια ημέρα, που ξεκίνησε από την αποδέσμευση του Τζιαμπάολο, με τον οποίο υπήρχε προφορική συμφωνία, συνεχίστηκε με το τηλεφώνημα του Γκαλιάνι στον Μοντέλα και με τη συνάντηση με τον εκπρόσωπό του Αλεσάντρο Λούτσι και ολοκληρώθηκε με την πλήρη ενημέρωση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την πράσινο «φως» του προέδρου για την έναρξη της συνεργασίας με τον «Αεροπλανίνο».

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x