Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης: Η μονομαχία των «εφταριών»

Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν! Οι δύο επιθετικοί ηγέτες των Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία στον τελικό και το sportfm.gr παρουσιάζει τα φετινά τους πεπραγμένα.

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, αναμετρώνται σε λίγες ώρες στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνο, με φόντο το πιο επιθυμητό τρόπαιο για κάθε σύλλογο, αυτό με τα μεγάλα «αυτιά».

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, θα απονεμηθεί για τρίτη διαδοχική σεζόν σε έναν ισπανικό σύλλογο, καθώς πέρσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στον τελικό της Γιουβέντους, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, τα δύο κλαμπ της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, ήταν και πάλι αντιμέτωπα στον τελικό (στη Λισαβόνα), με τη «βασίλισσα» να κατακτά το δέκατο κύπελλο της ιστορίας της στην διοργάνωση.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν αποτελούν την αιχμή του «δόρατος» για την ομάδα τους, απόψε στο Μιλάνο, με τις ζωές των δύο να έχουν πολλά κοινά στοιχεία, με τα δάκρυα και τα γκολ να τους ενώνουν.

Ο Πορτογάλος, σούπερ σταρ σήμερα, σε ηλικία 12 ετών, πήγε στη Λισαβόνα, προκειμένου να ενταχθεί στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Νησιώτης, από το Φουντσάλ της Μαδέιρα, με πατέρα αλκοολικό και μία σύνδεση με τη μητέρα του που του «έσφιγγε» την καρδιά, όταν δεν «ξεχνιόταν», στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων.

Οι «μπιανκοβέρντε», για να τον αποκτήσουν το 1997, «πλήρωσαν» στην Νασιονάλ Μαδέιρα 25 χιλιάδες ευρώ, ποσό που δεν κατέβαλαν ποτέ, καθώς αντιστοιχούσε σε χρέος που είχε η ομάδα της Μαδέιρα προς αυτούς, ενώ η Νασιονάλ τον είχε εντάξει στις ακαδημίες της από την Μαρίτιμο δύο χρόνια πριν, στην ηλικία των 10, δίνοντας δύο σετ προπόνησης συνολικής αξίας 600 ευρώ!

Χώρες και γλώσσες διαφορετικές, συνθήκες όμως όμοιες. Ο Γκριεζμάν, στα 13, πέρασε από το Μακόν της Βουργουνδίας που ζούσε, στο Σαν Σεμπαστιάν στην Βασκονία. Αρχικά έμενε στο Μπαγιόν, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία, στο σπίτι του Ερίκ Ολάτς, του ανθρώπου που τον ανακάλυψε (σε ένα τουρνουά στο Παρίσι, με τη φανέλα της Μονπελιέ) και τον υπέδειξε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και με τον οποίο έκανε καθημερινά, πήγαινε-έλα, τα 50 χιλιόμετρα που ήταν η απόσταση από το προπονητικό κέντρο των «Βάσκων».

Τα χαρίσματα και η ποιότητα του «CR7», δεν άργησαν να έρθουν στο «φως», προσελκύοντας αρχικά ομάδες της πατρίδας του και στη συνέχεια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο «Γκρίζι» ανέβηκε γρήγορα την ιεραρχία της Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθυστέρησε όμως περισσότερο να λάμψει το «άστρο» του συγκριτικά με τον Κριστιάνο, ο οποίος αναδείχθηκε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι δρόμοι της διεθνούς δόξας με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο Φέργκιουσον του Αντουάν ονομάζεται Ντιέγκο Σιμεόνε. Εντόπισε τον νεαρό βραχύσωμο (1,76) Γάλλο και τον έφερε στο «Βιθέντε Καλντερόν», αμέσως μετά την ήττα της Ατλέτικο στον τελικό της Λισαβόνας κόντρα στη Ρεάλ, με την «βαριά» υποχρέωση να αντικαταστήσει μαζί με τον Μάντζουκιτς, το δίδυμο που αποτελούσαν οι Νταβίντ Βίγια και Ντιέγκο Κόστα.

Συνηθισμένος να πρωταγωνιστεί, έπρεπε πρώτα να δεχθεί την «ιδέα» της δουλειάς που γίνεται στους «ροχιμπλάνκος», η οποία απαιτεί να εργάζεσαι πάντα για την ομάδα, βάζοντας το συλλογικό συμφέρον πάνω από την προσωπική δόξα. Τους πρώτους δύο μήνες, ο γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 1991 επιθετικός, σημείωσε μόλις ένα γκολ. Αφού «ξεμπλόκαρε» τα πράγματα βελτιώθηκαν και αυτή τη σεζόν, με την αποχώρηση του Μάντζουκιτς, την «αποτυχία» των πρότζεκτ «Τζάκσον Μαρτίνεζ- Βιέτο- Κορέα» και το «χλιαρό» ξεκίνημα του Τόρες, σήκωσε μόνος του το «βάρος» της επίθεσης.

Ο Ρονάλντο έχει σημειώσει φέτος 19 τέρματα περισσότερα από τον «ξανθούλη» (51 έναντι 32) και μάλιστα έχοντας αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια λιγότερα (47 και 53 αντίστοιχα). Ο 31 ετών Πορτογάλος(5/2/1981), είναι ο μοναδικός στον κόσμο ο οποίος έσπασε για έκτο συνεχόμενο χρόνο, το φράγμα των 50 γκολ, περνώντας στην ιστορία σαν «ο απόλυτος κυρίαρχος του σκοραρίσματος».

Ο ηγέτης της «βασίλισσας», έχει πετύχει το 37,2% των τερμάτων της, ενώ ο Γκριεζμάν το 36,4% αυτών της Ατλέτικο. Στο Champions League, ο Γάλλος έχει βρει δίχτυα 7 φορές, τις 4 εκ των οποίων «άνοιξε» το σκορ. Ο Κριστιάνο από την άλλη, βρίσκεται στα 16, μόνο σε 5 περιπτώσεις όμως οι «μερένχες» ξεκίνησαν με δικό του γκολ.

Ο επιθετικός της Ρεάλ στα 989 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει κάνει 88 σουτ, εκ των οποίων τα 37 ήταν εντός εστίας (25 εκτός) και τα 26 αποκρούστηκαν, ενώ έχει τρέξει συνολικά 102.602 χιλιόμετρα.

Αυτός των «ροχιμπλάνκος» μετρά 1015 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας δοκιμάσει σαφώς λιγότερο το πόδι του, αφού το επιχείρησε 32 φορές. Τις 22 είδε την μπάλα να πηγαίνει στην εστία, 4 εκτός και 6 σουτ αποκρούστηκαν. Εκεί που υπερέχει όμως ο AG7 είναι τα χιλιόμετρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει διανύσει 128.554!

«Κάνε στην ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα» αναφέρει το τατουάζ που φέρει ο Γκριεζμάν στο χέρι(γραμμένο στα Αραβικά). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν «αγαπάει» την δερματοστιξία, σίγουρα όμως, εγκρίνει το «μότο».

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x