Europa League

Ρέιντζερς από τα… παλιά, στο 96’ σώθηκε η Βιγιαρεάλ

Μόνη πρώτη στην κορυφή του 7ου ομίλου έμεινε η Ρέιντζερς, που κέρδισε 3-1 εντός τη Ραπίντ Βιέννης και θύμισε το ένδοξο παρελθόν της. Με πέναλτι στο 96’ η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε σε 3-3 τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Με την αύρα του Στίβεν Τζέραρντ να τη… σπρώχνει, η Ρέιντζερς πέτυχε την ανατροπή στο εντός με τη Ραπίντ Βιέννης για να φτάσει στη νίκη 3-1 και να μείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του 7ου γκρουπ του Europa League.

Οι Αυστριακοί πάγωσαν το «Άιμπροξ» στο 42’, με τον Μπερίσα να εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων και να πλασάρει σωστά σε κενή εστία σχεδόν.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τζέραρντ δεν πτοήθηκε και έφτασε άμεσα στην ισοφάριση, με τον Μορέλος να τελειώνει υποδειγματικά την εξαιρετική ασίστ του Ταβερνιέρ και να γράφει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι Σκωτσέζοι ήταν εκείνοι που κυνήγησαν περισσότερο το δεύτερο γκολ και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 84’, όταν ο Ταβερνιέρ ευστόχησε σε πέναλτι. Στο 94’ ο Μορέλος έβαλε τη σφραγίδα της νίκης για τους «Τζερς» (3-1), που έφτασαν τους 4 βαθμούς στον όμιλο και έκαναν καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μυθικό ματς έγινε στη Μόσχα, με τη Βιγιαρεάλ να φεύγει ατσαλάκωτη από την έδρα της Σπαρτάκ (3-3) χάρη σε γκολ-πέναλτι του Καθόρλα στο 96’. Το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε στο 13’ με καταπληκτικό τέρμα του Εκαμπί, όμως στο 34’ ισοφάρισε με πέναλτι ο Ζε Λουίς.

Οι Ισπανοί πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 49’ με τον Φορνάλς, ωστόσο επαναπαύτηκαν υπερβολική και το πλήρωσαν με τους Ρώσους να πετυχαίνουν την ολική επαναφορά μετατρέποντας το εις βάρος τους 1-2 σε υπέρ τους 3-2: στο 82’ ισοφάρισε με κεφαλιά ο Ζε Λουίς, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Μελγκαρέχο πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Ζόμπνιν που βρήκε στο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Καγιέχα αποδείχθηκε… επτάψυχη, καθώς βρήκε τον τρόπο για να ισοφαρίσει στο 96’, όταν σε μια φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ ο Φούνες Μόρι κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καθόρλα.





Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Ρέιντζερς – Ραπίντ Βιέννης 3-1
(44’ Μορέλος, 84’ πεν. Ταβερνιέρ, 94’ Μορέλος – 42’ Μπερίσα)

Σπαρτάκ Μόσχας – Βιγιαρεάλ 3-3
(34’ πεν., 82’ Ζε Λουίς, 85’ Μελγκαρέχο – 13’ Εκαμπί, 49’ Φορνάλς, 96’ πεν. Καθόρλα)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Ρέιντζερς 4 (5-3)

2. Ραπίντ Βιέννης 3 (3-3)

3. Βιγιαρεάλ 2 (5-5)

4. Σπαρτάκ Μόσχας 1 (3-5)

Η επόμενη αγωνιστική (25/10):

Ρέιντζερς – Σπαρτάκ Μόσχας (22:00)

Βιγιαρεάλ – Ραπίντ Βιέννης (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x