Stoiximan Super League

Ρεκόρ χρησιμοποίησης παικτών από την ΑΕΛ την τελευταία πενταετία

Οι «βυσσινί» χρησιμοποίησαν 124 παίκτες την τελευταία πενταετία!

Η ομάδα της Ελλάδας που χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες κατά την διάρκεια της τελευταία πενταετίας ήταν η ΑΕΛ, σύμφωνα με μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών (CIES), το οποίο εδρεύει στο Νοσατέλ.

Το ελβετικό πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την FIFA κατέταξε τους συλλόγους από 87 κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν σε αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2015. Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στην Ελλάδα με 124, ενώ η Ξάνθη τελευταία με 79.

Τον μεγαλύτερο αριθμό παρουσίασε η ομάδα της Κολομβίας, Ντεπορτίβο Πάστο (176 διαφορετικοί παίκτες) ενώ ο χαμηλότερος μετρήθηκε για την Σανγκάϊ SIPG στην Κίνα (44 παίκτες).

Αντίστοιχα, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων περιορίζονται σε χαμηλά νούμερα, όπως η Μάντσεστερ Σίτι (52), η Ρεάλ Μαδρίτης (54) και η Μπάγερν Μονάχου (59).

Ο μέσος αριθμός παικτών ανά ομάδα και σεζόν κυμαίνεται μεταξύ 38,7 στην Παραγουάη και 22,1 στο Σαν Μαρίνο. Οι υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη καταγράφηκαν στη Ρουμανία (30,5 παίκτες ανά σύλλογο και σεζόν) και την Κροατία (30,2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x