Ισπανία

Ριβάλντο: «Ο Κριστιάνο είναι αναντικατάστατος»

Για το «κενό» που αφήνει στη Ρεάλ η φυγή του Κριστιάνο, αλλά και για τις ευκαιρίες που θα πάρουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα μετά τον τραυματισμό του Μέσι, μίλησε ο Ριβάλντο.

Λίγες μέρες πριν το «clasico», ο Ριβάλντο χαρακτηρίζει ως αναντικατάστατο για τη Ρεάλ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ υποστηρίζει πως δεδομένου του τραυματισμού του Μέσι, παίκτες όπως Κουτίνιο και Σουάρες θα πάρουν σημαντικότερο ρόλο στην Μπαρτσελόνα.

Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αναγνώρισε, σε συνέντευξή του στη Marca, πως η αποχώρηση του Ρονάλντο από την «βασίλισσα» δημιούργησε ένα τεράστιο κενό: «Ο Ρονάλντο είναι ένας σπουδαίος παίκτης, όχι μόνο λόγω των γκολ που πετυχαίνει, αλλά και για την προσωπικότητά του καθώς μισεί την ήττα, βοηθάει τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο και είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει πλήρως».

«Η Ρεάλ είχε κακή τύχη από τη στιγμή που ο σύλλογος έχασε τον σημαντικότερο παίκτη του (τον Ρονάλντο), κάτι που όπως φάνηκε ήταν καθοριστικό για τις κακές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα», τόνισε ο ο Ριβάλντο.

Όσο για την συμβουλή που δίνει ο πρώην διεθνής της «σελεσάο» στη Ρεάλ ελέω κρίσης είναι: «Να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση, αφήνοντας πίσω τις κριτικές. Ίσως δεν είναι η σωστή στιγμή να αντικατασταθεί ο Λοπετέγκι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα άσχημα αποτελέσματα αυξάνουν την πίεση. Ας δούμε αν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, ο Βραζιλιάνος ανέφερε: «Η απουσία του Μέσι θα είναι τεράστια απώλεια για την Μπαρτσελόνα, είναι ένας φανταστικός παίκτης και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν. Κάνει τη διαφορά και αναλαμβάνει πολλές ευθύνες».

Όμως αυτή η απουσία του Αργεντινού, σύμφωνα με τον Ριβάλντο μπορεί να χαρίσει ευκαιρίες ανέλιξης σε άλλους παίκτες: «Θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για άλλους παίκτες να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να αποδείξουν την ποιότητά τους σε σημαντικούς αγώνες όπως αυτούς εναντίον της Ίντερ ή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κουτίνιο και ο Σουάρες μπορούν να γίνουν καθοριστικοί παράγοντες σε αυτή τη φάση».

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x