Ιταλία

Έστειλε… σπίτι της τη Ρόμα ο Βέρντε!

Αποκλεισμός «σοκ» από τους «16» του Κυπέλλου για τη Ρόμα, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας με 4-2 από τη Σπέτσια, με τον Βέρντε να διαμορφώνει το 3-2.

Εκτός Κυπέλλου Ιταλίας από τη φάση των «16» η Ρόμα διά... κεφαλιάς Ντανιέλε Βέρντε.

Την Τρίτη (19/1) ο 24χρονος -δανεικός από την ΑΕΚ- εξτρέμ είδε την ομάδα του, Σπέτσια, να θριαμβεύει στην παράταση με 4-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης και να προκρίνεται στα προημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νάπολι. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 3-2 με κεφαλιά στο 107' του έξτρα μισάωρου, στο ξεκίνημα του οποίου οι γηπεδούχοι δέχτηκαν δύο κόκκινες κάρτες.

Το ματς:

Το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό για την ομάδα της Λιγουρίας, αφού πήρε προβάδισμα στην πρώτη φάση που πάτησε περιοχή. Ο Κριστάντε ανέτρεψε τον Ματζιόρε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γκαλαμπίνοφ στο 6ο λεπτό ήταν εύστοχος, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Βέρντε, που δεν ξεκίνησε βασικός αλλά ήταν στο πάγκο. Η ομάδα του Φονσέκα, που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά δέχθηκε ακόμα ένα τέρμα μόλις στο 15ο λεπτό με τον Σαπονάρα να μετατρέπει σε γκολ την ασίστ του Γκαλαμπίνοφ για το 2-0.

Η απάντηση από τους «τζιαλορόσι» ήρθε στο 42’ όταν ο Ισμαίλι ανέτρεψε τον Πελεγκρίνι, ο διαιτητής έδειξε και πάλι το σημείο του πέναλτι, με τον Ιταλό να ευστοχεί και να μειώνει σε 2-1 για τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη η πίεση της Ρόμα συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να έρθει το γκολ της ισοφάρισης στο 72’ όταν ο Μαγιοράλ βρήκε τον Μικιταριάν, με τον Αρμένιο να νικάει τον Κραπίκας για το 2-2. Μέχρι το τέλος του 90λεπτου δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι να οδεύει στην παράταση.

Το έξτρα μισάωρο άρχισε με δύο αποβολές -σε διάστημα 41''- για τη Ρόμα, η οποία είδε τους Μανσίνι (δεύτερη κίτρινη) και Λόπες να παίρνουν στο 92' την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, χτυπώντας εις διπλούν. Αρχικά, με κεφαλιά του Βέρντε στο 107' και εν συνεχεία με τον Σαπονάρα στο 119'.

Δείτε το τέρμα του Βέρντε:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x