Ισπανία

Ροναλντίνιο: «Ο Μέσι είχε τα πάντα, δεν χρειάστηκε κάτι από μένα»

Δεν χρειάστηκε να δώσει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια στην αρχή της καριέρας του Αργεντινού σταρ ο Ρόνι, όπως δήλωσε, όταν συνυπήρξαν στο απόγειο της καριέρας του Βραζιλιάνου στη Μπαρτσελόνα.

Όταν ο μύθος του Λιονέλ Μέσι άρχισε να δημιουργείται, ο απόλυτος σταρ στη Μπαρτσελόνα δεν ήταν άλλος από τον Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Από πολλούς έχει ειπωθεί ο Ρόνι εκείνη την περίοδο, είχε πάρει υπό την επίβλεψή του τον πιτσιρικά Λιονέλ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο σπουδαίος πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, δεν χρειάστηκε να δώσει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια στον Μέσι, για να γίνει αυτό στο οποίο εξελίχθηκε: «Ο Μέσι έχει τα πάντα, δεν χρειάστηκε κάτι από μένα», είπε ο 39χρονος.

Πάντως, οι δυο τους είχαν μια εξαιρετική σχέση και συνεργασία: «Όταν έφτασα στη Βαρκελώνη, γινόταν ήδη λόγος για ένα παιδί που ξεχώριζε. Έφτασε να κάνει τη διαφορά από όλους τους άλλους κι έτσι μιλήσαμε με τον Ράικαρντ για να έρθει να προπονείται μαζί μας. Τότε γίναμε φίλοι, αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και τα πηγαίναμε πολύ καλά», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος και συνέχισε:

«Είχα την τύχη να του δώσω την ασίστ για το πρώτο του γκολ. Ήμασταν πάντα πολύ κοντά, μου δίδαξε ισπανικά και του δίδαξα πορτογαλικά, αλλά με την μπάλα καταλαβαίνουμε τέλεια ο ένας τον άλλον. Έμενα έκπληκτος από το πόσο ήρεμος είναι. Αυτό είναι κάτι που αγαπώ σε αυτόν, δεν μπλέκει ποτέ σε καυγάδες, είναι πάντα με την οικογένειά του και τους κοντινούς του».

Ο 39χρονος πρώην αρτίστας κατέληξε αναφορικά με την εξέλιξη του Μέσι: «Με την πάροδο του χρόνου, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις κάποιον που ξεκίνησε τόσο κοντά σου να κατακτά στη συνέχεια τον κόσμο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x