Ισπανία

Ρονάλντο: «Οι εχθροί μου με κάνουν πιο δυνατό»

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για την σχέση του με τον Μέσι, τον «πατέρα» Φέργκιουσον, τον Μουρίνιο και τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα. Αρχικά, αποκάλυψε πως η πηγή της δύναμης και της συνεχόμενης βελτίωσής του, δεν είναι μόνο οι σκληρές προπονήσεις -ομαδικές και ατομικές: «Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς τους αρνητικούς ανθρώπους ως κίνητρο. Οι εχθροί μου με βοήθησαν να πετύχω όλα όσα έχω κερδίσει. Κανείς δεν είναι πιο απαιτητικός για μένα από τον εαυτό μου».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Πορτογαλίας, αποκάλυψε πως η σχέση του με τον Μέσι δεν είναι τόσο ακραία όσο την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ: «Δεν είμαστε φίλοι, αλλά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Τα Μέσα Ενημέρωσης πωλούν μία αντιπαλότητα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει».

Αναφερόμενος στους προπονητές που έχει συναντήσει στην καριέρα του, ο Ρονάλντο χαρακτήρισε ως σημαντικότερο τον Άλεξ Φέργκιουσον: «Ήταν μια πατρική φιγούρα για μένα. Όταν πήγα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήμουν παιδί και βρέθηκα σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Εκείνη την περίοδο χρειαζόμουν έναν άνθρωπο σαν τον Φέργκιουσον», τόνισε, ενώ εξίσου κολακευτικά ήταν τα λόγια και για τον Μουρίνιο: «Είναι μεγάλος στοχαστής, μελετά τα πάντα έως την τελευταία λεπτομέρεια».

Ερωτώμενος για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει ο CR7 απάντησε: «Ο Άσλεϊ Κόουλ ήταν ο πιο σκληρός. Δεν σου δίνει ούτε ένα δευτερόλεπτο να αναπνεύσεις. Πρόκειται για έναν παίκτη πολύ γρήγορο που ξέρεις ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη λεία».

Όσο για τα είδωλά του, ήταν οι (φυσικά συμπατριώτες του) Φίγκο και Ρουί Κόστα, τους οποίους όμως –όπως διευκρίνισε- ποτέ δεν ήθελε να μιμηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x