Πορτογαλία

Σάντος: «Δημιουργήσαμε μία πολύ ισχυρή οικογένεια»

Η δημιουργία μιας πολύ ισχυρής και δεμένης οικογένειας ήταν η βασική αιτία που οδήγησε την εθνική Πορτογαλίας στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Η 10η Ιουλίου του 2016 είναι μία ημερομηνία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη των Πορτογάλων καθώς ήταν η μέρα που ανέβηκαν την κορυφή της ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από εκείνο ο βράδυ, ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Σάντος μίλησε στο κανάλι RTP για το μυστικό που οδήγησε σε αυτή την τεράστια επιτυχία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κτίριο, που κατασκευάστηκε με όλες τις βάσεις του. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δημιουργήσαμε μια πολύ ισχυρή οικογένεια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όπως είπε και ο Κουαρέσμα, ήταν σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού τόσο ισχυρού, που δεν θα κλονιστεί από τον άνεμο.

Το παιχνίδι με την Ουγγαρία, όπου η Πορτογαλία κατάφερε την πρόκριση στους «οκτώ», ήταν αποφασιστική στιγμή για την πορεία μας στο τουρνουά. Οι παίκτες πίστευαν ότι μπορούν να κερδίσουν. Όποιος βλέπει αυτές τις εικόνες από το ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος, δεν υπάρχουν εικόνες που δεν θυμόμαστε. Σήμερα όμως τα αισθανόμαστε όλα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η φανταστική υποστήριξη που οι Πορτογάλοι φίλαθλοι έδειξαν στην Εθνική ομάδα ήταν κάτι που αποτέλεσε το μεγάλο πλεονέκτημα των παικτών.

Κάναμε μια τέλεια δουλειά με ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Ήταν πολύ έντονα, πολύ σκληρά, αυτά που περάσαμε εκεί. Ήταν ένα προνόμιο για εμένα να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια σε όλους»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x