Champions League

Σαν γνήσια Ιταλίδα η Ρόμα!

Με την γνωστή και πολυφορεμένη συνταγή του 1-0 η Ρόμα προκρίθηκε στα προημιτελικό. Χάρη στο γκολ του Τζέκο οι τζιαλορόσι ανέτρεψαν την ήττα στο πρώτο ματς (2-1) και πέταξαν την Σαχτάρ εκτός.

Στους «8» του Champions League πέρασε η Ρόμα. Οι τζιαλορόσι έφεραν τον επαναληπτικό με την Σαχτάρ στο «Ολίμπικο» στα μέτρα τους και με γκολ του Τζέκο πήραν τη νίκη 1-0 και την πρόκριση ανατρέποντας την ήττα με σκορ 2-1 στην Ουκρανία.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Οι παίκτες του Φονσέκα ήταν καλύτεροι στο πρώτο, όπου είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους γηπεδούχους. Η διαφορά ήταν ότι στο δικό της καλό ημίχρονο η Ρόμα βρήκε και δίχτυα, όταν ο Τζέκο βγήκε απέναντι στον Πιατόφ στο 52’ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Σαχτάρ πάντως διεκδίκησε μέχρι τέλους τις πιθανότητές της και παρότι έμεινε με δέκα στο 79’ άγχωσε για τα καλά τους «τζιαλορόσι» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.


Το ματς:
Τις ορέξεις της Ρόμα για ένα δυνατό ξεκίνημα έκοψε μαχαίρι η Σαχτάρ. Οι παίκτες του Φονσέκα μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και παρότι δεν είχαν κάποια μεγάλη φάση κρατούσαν σε εγρήγορση την άμυνα του Άλισον. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πάρουν την κατοχή και μοιραία έριξαν το βάρος στα μετόπισθεν.

Η Ρόμα προσπάθησε να αντιδράσει αυξάνοντας το πρέσινγκ στις πρώτες πάσες του Ουκρανών, που βέβαια έχασαν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο, δεν έχασαν την συνοχή τους στην άμυνα. Μάλιστα, ενδεικτικό της συγκέντρωσής του ήταν το γεγονός πως η Ρόμα δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μία καθαρή ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο! Οι παίκτες του Φονσέκα έριξαν τον ρυθμό στο φινάλε και πήγαν στα αποδυτήρια με το άκρως ευνοϊκό 0-0.

Άλλαξε την εικόνα της η Ρόμα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ντι Φραντσέσκο είχαν περισσότερο πάθος στις ενέργειές τους και «ξάφνιασαν» τη Σαχτάρ που ήταν έδειχνε αρκετά… light. Στο 52ο λεπτό ο Στρόουτμαν με εξαιρετική κάθετη ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και ο Τζέκο έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Οι «τζιαλορόσι» διατήρησαν την απόδοσή τους σε υψηλά στάνταρ και προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς ωστόσο τους έλειψε η τελική πάσα.

Με το πέρασμα των λεπτών οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή του Άλισον, ωστόσο τα γεμίσματά τους κυρίως από την αριστερή πλευρά δεν δημιουργούσαν προβλήματα. Μάλιστα η αποστολή τους έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν Ορντένς «θυσιάστηκε» και αντίκρισε σωστά –κόκκινη κάρτα- για φάουλ στον Τζέκο που έβγαινε τετ-α-τετ (79’). Η Ρόμα δεν διαχειρίστηκε σωστά το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς έδωσε μέτρα στη Σαχτάρ η οποία δεν το έβαλε κάτω, πίεσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ και τελικά «χαιρέτησε».




Οι συνθέσεις:



Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στρόουτμαν, Εντέρ (65’ Γκέρσον), Περότι, Τζέκο (89’ Ελ Σαραουΐ)

Στον πάγκο: Σκορούπσκι, Ζουάν Ζέσους, Πελεγκρίνι, Μπρούνο Πέρες, Σικ

Σαχτάρ (Φονσέκα):
Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι, Όρντετς, Μπούτκο, Στεπανένκο (74’ Άλαν), Φρεντ, Τάισον, Μάρλος (82’ Ντεντίνιο), Μπερνάρντ, Φερέιρα

Στον πάγκο: Κοτσολάβα, Πέτριακ, Κουντρίκ, Ζούμπκοφ, Κοβαλένκο

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)

Γήπεδο: Ολίμπικο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x