Ήταν 2 Μαίου 2009! Ακριβώς πριν από 10 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος και όλα ήταν τέλεια!

Το σκηνικό ιδανικό... Δύο μεγάλες ομάδες, ένα γήπεδο γεμάτο από οπαδούς και από τις δύο πλευρές, οκτώ γκολ στη διάρκεια του ματς και στην παράταση και μια απίστευτη διαδικασία πέναλτι με 34 εκτελέσεις.

Ήταν ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό... ο καλύτερος όλων των εποχών.

Σχεδόν τραγική ειρωνεία, αφού στην επέτειο αυτού του σπουδαίου τελικού που θα θυμούνται όλοι όσοι τον έζησαν, μια κανονικής γιορτής που δεν είναι δα και τόσο μακριά χρονικά, έρχεται μια σύσκεψη για να αποδείξει ότι ακόμα και τα αυτονόητα είναι πολυτέλεια στο ποδόσφαιρο μας.

Σήμερα στην σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Πολιτεία, ΕΠΟ και αστυνομία, συμφώνησαν στο ότι δεν συμφωνούν σε κάτι. Οι μεν ζητούν το αυτονόητο, που είναι τελικός με κόσμο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν μπορούν να «μαζέψουν» τον υπέροχο λαό τους και οι δε φοβούνται μήπως σκάσει στα χέρια τους μια ωρολογιακή βόμβα, οπότε προσπαθούν να το αποφύγουν όπως... ο διάβολος το λιβάνι.

Πάντα όμως θα υπάρχει εκείνος ο τελικός σαν σήμερα το 2009, για να θυμίζει σε όλους ότι έτσι θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι θα πρέπει να είναι ένας τελικός. Μια γιορτή που πρέπει να την χαρούν όλοι. Όσοι είναι μέσα, αλλά και έξω από αυτό.