Γενικά

Σαν σήμερα γεννήθηκε «το φαινόμενο»

Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους επιθετικούς, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σαν σήμερα το 1976 γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, που θα άλλαζαν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα ή αλλιώς «το φαινόμενο».

Η ταχύτητα, οι ντρίμπλες και η μεγάλη αντίληψη του χώρου που είχε τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους άλλους ποδοσφαιριστές και έτσι καθιερώθηκε ως βασικός επιθετικός στην εθνική Βραζιλίας. Το σκοράρισμα ήταν κάτι που του έβγαινε αυθόρμητα, καθώς με το που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του ήξερε πάντα τι να κάνει.

Ο Ρονάλντο άρχισε την επαγγελματική καριέρα του από την Κρουζέιρο όπου αγωνίστηκε για έναν χρόνο, πριν πάει στην PSV. Η συνέχεια της καριέρας του είναι ζηλευτή από κάθε ποδοσφαιριστή, καθώς έπαιξε στις Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Κορίνθιανς όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλα με τις περισσότερες ομάδες στις οποίες συμμετείχε ενώ κατέκτησε και το παγκόσμιο κύπελλο δύο φορές, το 1994 και το 2002.

Κατέκτησε τρεις χρυσές μπάλες (’96, ’97, ’02) και αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς τέσσερεις φορές (’96, ’97, ’98, ’02). Η ευχέρεια που είχε στο σκοράρισμα του χάρισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ πέντε χρονιές (94/95, 96/97, 01/02, 03/04, 05/06) ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του έβαλε 352 γκολ σε 518 εμφανίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις.




Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x