Ιταλία

Σαν τον Ζανέτι κανείς ποτέ ξανά! (video)

Παιχταράδες από την Ίντερ έχουν περάσει πολλοί και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλοι. Κανείς τους όμως δεν θα φορέσει ποτέ το θρυλικό 4 του εμβληματικού Χαβιέρ Ζανέτι που αποσύρεται για πάντα!

Ένα χρόνο μετά το οριστικό «αντίο» που είπε από τα γήπεδα, ο Χαβιέρ Ζανέτι συνεχίζει να κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Να υπηρετεί δηλαδή από κάθε πόστο τη λατρεμένη του Ίντερ. Μετά από μια τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής και αφού πέρασε 19 ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμενος σε 858 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τους «νερατζούρι», είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου που αποφάσισε να τον τιμήσει όπως του αξίζει.

inner

Έτσι, τη φανέλα με το νούμερο «4», εκείνη που δόξασε όσο ελάχιστοι αυτός ο «αιώνιος έφηβος», ο εμβληματικός αρχηγός και ψυχή της ομάδας επί σειρά ετών, αποσύρεται για πάντα.

inner

Ο πρόεδρος της Ίντερ, Έρικ Τοχίρ, ανακοίνωσε την απόσυρση της φανέλας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «4 is 4ever» και ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το νούμερο θα μείνει για πάντα δικό του.

«Γεια σου Χαβιέρ. Είσαι ένας ίνδαλμα για την ομάδα. Ένας θρύλος της Ίντερ και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το θυμάσαι αυτό, έτσι δεν είναι; (σ.σ δείχνοντας το τρόπαιο του Champions League). Αυτό είναι το Κύπελλο που κέρδισες. Το φίλησες. Το κράτησες. Τώρα είναι μέλος της διοίκησης και είμαι σίγουρος πως μαζί θα κατακτήσουμε και άλλους τίτλους. Θα εργαστούμε από κοινού σκληρά μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες για τους οπαδούς μας. Πιστεύω πως ένα τέτοιο τρόπαιο θα είναι και πάλι εδώ. Αλλά για όλους τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο μέλλον στην Ίντερ, υπάρχει ένα νούμερο που δεν θα δούμε να το φορά κανείς. Το νούμερο 4. Το δικό σου νούμερο 4! Το 4 είναι για πάντα! (four I for ever). Για πάντα δικό σου» ανακοίνωσε ο Έρικ Τοχίρ, ο οποίος ευχαρίστησε τον εμβληματικό Αργεντινό για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα.



inner

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της τιμής που γίνεται στο Ζανέτι αρκεί να σκεφτεί πως πρόκειται μόλις για τη δεύτερη φορά που η ομάδα του Μιλάνου προχωρά σε μια τέτοια κίνηση και ο Αργεντινός είναι ο πρώτος εν ζωή πρώην ποδοσφαιριστής της με τον οποίο γίνεται κάτι τέτοιο. Το 2006 είχε αποσυρθεί και το νούμερο 3 στη μνήμη ενός άλλου θρύλου του συλλόγου που έχασε τη ζωή του εκείνη την χρονιά, του Τζακίντο Φακέτι, που αγωνίστηκε από το 1960 μέχρι το 1978 με τη φανέλα των «νερατζούρι», τη μοναδική που φόρεσε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x