Αγγλία

Σάρι: ένας πρώην τραπεζίτης στο τιμόνι της νέας Τσέλσι!

Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο πολυσυζητημένος Σάρι που παράτησε την τραπεζική καριέρα για να γίνει προπονητής;

Πολλά ιταλικά δημοσιεύματα από χτες κάνουν λόγο για συμφωνία της Τσέλσι με τον Μαουρίτσιο Σάρι για συμβόλαιο δύο χρόνων, ώστε ο Ιταλός τεχνικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «μπλε». Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο πολυσυζητημένος Σάρι που παράτησε την τραπεζική καριέρα για να γίνει προπονητής;

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1959 στην Νάπολι, όπως και ολόκληρη η γενιά του έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από την εμβληματική μορφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία εργαζόμενος τα πρωινά ως τραπεζικός υπάλληλος και τα απογεύματα ως προπονητής ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής του. Όταν και το 1999 ακολουθώντας την ιδιαίτερη τρέλα και τον αυθορμητισμό που τον διέπει αποφάσισε να αφιερωθεί εξ’ ολοκλήρου στην προπονητική του καριέρα παραιτήθηκε από την πολλά υποσχόμενη θέση του στη τράπεζα και επέλεγε σταθμός τη γραφική πόλη Στία στην ονομαστή πηγή του ποταμού Άρνου για ξεκίνημα.

Εν συνεχεία είχε τα ηνία ερασιτεχνικών ομάδων, μέχρι και το 2000 όπου και τον βρίσκει στην Σανσοβίνο. Έκτοτε οι συζητήσεις και το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα του αρχίζουν να πληθύνουν, καθώς κατορθώνει με την αδιάκοπη δουλειά και μαχητικότητα του να οδηγήσει την ομάδα μέσα σε μια μόλις τριετία από την ερασιτεχνική κατηγορία στην Serie C2.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x