Γενικά

Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Έπρεπε να είχα προσλάβει ψυχολόγο στην εθνική Αγγλίας»

Ο Σουηδός τεχνικός έχει πολλά να θυμάται από τις 16 ομάδες που έχει προπονήσει στα 42 χρόνια πορείας. Όμως ένα πράγμα δεν το έχει ξεπεράσει...

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον μπορεί πλέον να κάνει σιγά σιγά τον απολογισμό των όσων έχει γράψει στην καριέρα του, αν και ακόμα σύμφωνα με τον ίδιο, το τέλος δεν είναι κοντά.

Έχει περάσει από 16 ομάδες σε 8 διαφορετικές χώρες με τελευταία την Εθνική ομάδα Φιλιππίνων της οποίας έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία και όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Guardian, δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που θα έκανε διαφορετικά.

Μα, ούτε ένα; «Ε, μάλλον υπάρχει ένα που θα έπρεπε να είχα κάνει στο τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο». Θυμίζουμε ότι στο Μουντιάλ της Γερμανίας, η Αγγλία βρισκόταν υπό τις προπονητικές οδηγίες του Σβεν Γκόραν Έρικσον, με παίκτες όπως οι Στίβεν Τζέραρντ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρίο Φέρντιναντ, Τζον Τέρι, Γουέιν Ρούνεϊ και Μάικλ Όουεν.

Στην φάση των 16 απέναντι στην Πορτογαλία και μετά από 120 λεπτά αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι. Ο Σουηδός προπονητής χωρίς τον τραυματία Μπέκαμ και τον αποβληθέντα Ρούνεϊ είδε τα «λιοντάρια» να αποκλείονται καθώς κατάφεραν να ευστοχήσουν σε μόλις ένα πέναλτι.

«Έπρεπε να είχα πάρει μαζί μου έναν ψυχολόγο για την διαδικασία των πέναλτι. Πίστευα ότι είχαμε αρκετή εμπειρία και πως οι παίκτες μας ήταν ειδικοί στα πέναλτι, αλλά… Όλα αυτά είναι Ιστορία», λέει χαμογελαστός, κουνώντας το κεφάλι του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x