Γερμανία

Πρόκριση στην παράταση για τη Μπάγερν, πέρασαν τα φαβορί

Τον έξτρα χρόνο χρειάστηκε η Μπάγερν Μονάχου για να κερδίσει τη Χέρτα Βερολίνου 3-2, με γκολ του Κομάν στο 98’ και να περάσει στους «8» του Κυπέλλου! Πρόκριση και για Σάλκε, Λειψία και Άουγκσμπουργκ.

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε η Μπάγερν Μονάχου, που χρειάστηκε να πάει το ματς στο Βερολίνο στην παράταση, προκειμένου να κερδίσει τη Χέρτα με 3-2 και να εξασφαλίσει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του γερμανικού Κυπέλου!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… μονόπρακτο για τους Βαυαρούς, που παρότι βρέθηκαν απρόσμενα πίσω στο σκορ με τον αντίπαλό τους να σκοράρει από τα… αποδυτήρια, με τον Μαξιμίλαν Μίτελστεντ στο 3’, εντούτοις κατάφεραν να απαντήσουν μόλις τέσσερα λεπτά μετά, με τον Σερζ Γκνάμπρι. Ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα χαμένες ευκαιρίες από τον σκόρερ, μέσα σε ένα εξάλεπτο.

Μια… απ’ τα ίδια και στην επανάληψη, όμως. Εκεί όπου η Μπάγερν «χτύπησε» ξανά με τον Γκνάμπρι, στο 49ο λεπτό για να έρθει ωστόσο η απρόσμενη ισοφάριση από πλευράς Χέρτα χάρη στο… δώρο του Ματς Χούμελς. Με τον Γερμανό αμυντικό να γυρίζει τη μπάλα με το κεφάλι στον Σβεν Ούλραϊχ, τον Νταβίντ Ζέλκε να καραδοκεί και με σουτ με το δεξί να κάνει το 2-2! Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με μια φοβερή ευκαιρία του Χάμες Ροντρίγκες στο 81’ και τα στατιστικά να είναι 3-15 σουτ και 28%-72% κατοχή μπάλας…

Στο επιπλέον ημίωρο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φρόντισε να «σερβίρει» ένα ακόμα γκολ. Με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν να… λυτρώνει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, στέλνοντας τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα απέναντι σε τρεις παίκτες των «πρωτευουσιάνων», με κεφαλιά στο 98’! Μάλιστα, ακολούθησαν κι άλλες καλές ευκαιρίες για να κάνει η ομάδα του Νίκο Κόβατς το 4-2, με τους Χιούμελς και Χάμες να αστοχούν, αλλά να μην το… πληρώνουν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της σημερινής ημέρας, η Σάλκε διέλυσε με 4-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τον Αχμέντ Κουτούτσου να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτησης των «κένιγκσμπλαου», στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός! Ο Τούρκος με γερμανική υπηκοότητα επιθετικός άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Μαρκ Ουτ, με δυνατό σουτ με το αριστερό, με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα. Ενώ οι… ρόλοι άλλαξαν στο 53’.

Στο μεσοδιάστημα, ο Σαλίφ Σανέ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Σάλκε, σκοράροντας με κοντινή προβολή στο 48ο λεπτό και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν το… γκολ της τιμής, με την ωραία «λόμπα» Ρούβεν Χένινγκς, στο 71’. Για να έρθει ένα ακόμα γκολ από τον Σανέ, με κεφαλιά, τρία λεπτά πριν τη λήξη και να διαμορφώσει το τελικό σκορ…

Η Άουγκσμπουργκ κατάφερε να κερδίσει μέσα στο Κίελο με 1-0,με τον Μιχάελ Γκρέγκοριτς να… σοκάρει τους γηπεδούχους, σκοράροντας κόντρα στη ροή του ματς πέντε λεπτά πριν τη λήξη, μετά από ασίστ του Φρέντρικ Γένσεν που είχε μπει αλλαγή. Ενώ στο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο «δικός μας» Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Φέλιξ Γκέτσε στο 39ο λεπτό, σε μια προσπάθεια του Μάνουελ Μπάουμ να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο αντίπαλος είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει από νωρίς.

Η Λειψία επικράτησε της Βόλφσμπουργκ με 1-0, με τον Ματέους Κούνια να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά σέντρα του Λούκας Κλόστερμαν από δεξιά και το λάθος τάκλιν του Τζέφρι Μπρουκς, που είδε τη μπάλα να περνάει από πάνω του και επέτρεψε στον Βραζιλιάνο να τη στείλει ανενόχλητος στην αντίπαλη εστία μόλις στο 9ο λεπτό. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίος σφύριγμα του διαιτητή Ντίνγκερτ, με αποτέλεσμα οι «ταύροι» να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8» του γερμανικού Κυπέλλου!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των «16»:

Τρίτη 5/2
Χάιντενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-1
(47' Ντοβετνα, 72' Μουλτάουπ - 44' Μπραντ)

Αμβούργο-Νυρεμβέργη 1-0
(54' Οτσκάν)

Ντούισμπουργκ-Πάντερμπορν 1-3
(47' Καούλι - 52' Τεκπετέι, 61' Πρόγκερ, 76' Αντβί-Ατζέι)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 2-4 πεν. (κ.α., παρατ. 3-3)

Τετάρτη 6/2
Χόλσταϊν-Άουγκσμπουργκ 0-1
(85' Γκρέγκοριτς)

Λειψία-Βόλφσμπουργκ 1-0
(9' Κούνια)

Σάλκε-Φορτούνα Ντίσελντορφ 4-1
(29' Κουτούτσου, 48', 87' Σανέ, 53' Ουτ - 71' Χένινγκς)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 2-3
(3' Μίτελστεντ, 67' Ζέλκε - 7', 49' Γκνάμπρι, 98' Κομάν)

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x