Champions League

Σε θέση οδηγού Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Ατλέτικο και Ντόρτμουντ έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 1ο όμιλο, αφού πήραν διπλά απέναντι σε Μονακό (2-1) και Μπριζ (1-0) αντίστοιχα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18ο λεπτό από το γκολ του Γκραντσίρ, αλλά πήρε τη νίκη με πλασέ του Ντιέγκο Κόστα στο 31’ και κεφαλιά του Χιμένες στο 45’ για να «αλώσει» το Πριγκιπάτο. Η Ντόρτμουντ στάθηκε τυχερή απέναντι στην Μπριζ και με τυχερό γκολ του Πούλισιτς στο 85’ έφυγε νικήτρια από το Γιαν Μπρειντέλ.

To πανόραμα του 1ου γκρουπ:

1η αγωνιστική:

Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(18’ Γκραντσίρ – 31’ Ντιέγκο Κόστα, 45’ Χιμένες)

Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-1
(85’ Πούλισιτς)


Η βαθμολογία:


Ατλέτικο 3
Ντόρτμουντ 3
Μονακό 0
Μπριζ 0

Επόμενη αγωνιστική:
Ντόρτμουντ – Μονακό
Ατλέτικο-Μπριζ

ΜΟΝΑΚΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1-2

Η Μονακό προηγήθηκε στην αναμέτρηση με τον Σαμουέλ Γκραντσίρ μετά από ένα λάθος του Σαούλ, που έφερε την σύγχυση στην άμυνα των Ισπανών, με τον Φαλκάο να κλέβει την μπάλα και τον Γκραντσίρ στο 18’ να βγαίνει ωφελημένος από τις κόντρες για να γράψει το 1-0. Όμως οι «ροχιμπλάνκος» απάντησαν 13 λεπτά μετά με τον Γκριεζμάν να πετάει την μπάλα όμορφα στον Ντιέγκο Κόστα και τον στράικερ της Ατλέτικο να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση για να φέρει το ματς στα ίσια. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Σιμέονε πήραν προβάδισμα με κεφαλιά του Χιμένες μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε.
Στην επανάληψη η Ατλέτικο με τον γνωστό της τρόπο κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως η Μονακό με τον Φαλκάο στο 66’ και τον Σιντιμπέ στο 80ο λεπτό. Ο Πολωνός στόπερ Καμίλ Γκλικ είχε την τελευταία ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά η προσπάθεια του πέρασε έξω από την εστία για να πάρει τη μεγάλη νίκη στο Πριγκιπάτο η Ατλέτικο.


ΜΠΡΙΖ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 0-1


Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στην εκκίνηση του πρώτου μέρους, με τους Φόσσεν στο 12’ και Γκρόενφελντ στο 23’ να έχουν τις πρώτες καλές στιγμές για την γηπεδούχο ομάδα. Στο 29ο λεπτό ήταν η σειρά του Γκέτσε ν’ απειλήσει, αλλά ο Λέτικα ήταν στη σωστή θέση. Πίστσεκ και Ντιαλό δεν μπόρεσα μετά από κόρνερ του Σάντσο να προωθήσουν από καλή θέση την μπάλα στα δίχτυα. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, Βίτσελ και Σμέλτσερ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλή θέση.

Στην επανάληψη το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά η Ντόρτμουντ στάθηκε πιο τυχερή για να πάρει τη νίκη. Στο 83’ ο Μπίρκι έκανε επέμβαση σε προσπάθεια του Οπέντα και δύο λεπτά αργότερα ο Μίτροβιτς προσπάθησε να απομακρύνει την εκτέλεση του Νταχούντ, έδιωξε την μπάλα, αλλά πάνω στον Πούλισιτς που έκανε το 0-1.

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x