Champions League

«Σεντονάτη» ΑΠΟΕΛάρα!

Θα κουνήσει ξανά σεντόνι! Στο φλεγόμενο ΓΣΠ, o εντυπωσιακός ΑΠΟΕΛ δεν «έκατσε» στο σκορ του πρώτου αγώνα και διαλύοντας 4-0 την Άαλμποργκ πέρασε πανηγυρικά στους ομίλους του Champions League!

Πάρτι στις εξέδρες, πάρτι και στο χορτάρι! Ύστερα από τρία χρόνια, ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στους ομίλους του Champions League (για τρίτη φορά στην ιστορία του), καθώς στο ΓΣΠ… έπνιξε την Άαλμποργκ!

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκανε ό,τι ήθελε μπροστά στον κόσμο της (περίπου 20.000), διέλυσε με σκορ 4-0 τους Δανούς και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, πανηγύρισε την είσοδό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Βινίσιους (29’), Ντε Βινσέντι (44’), Αλωνεύτης (64’) και Σεριντάν (75’) οι σκόρερ του «Θρύλου» που υπέγραψαν τον μεγάλο θρίαμβο.

Το ματς:

Κακά τα ψέματα, ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα. Είχε λαό στο πλευρό του, είχε το σκορ απ’ τη Δανία κι όλα λειτουργούσαν υπέρ τους. Έστω κι αν στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες (πέραν μιας κεφαλιάς του Γκόμες), οι Κύπριοι έδειχναν ξεκάθαρα πως είναι το φαβορί και ο «άρχοντας» του ματς, έχοντας σαφή υπεροχή. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο «μαέστρος» Ντε Βινσέντι έδωσε στον Βινίσιους κι αυτός έβαλε… φωτιά στο ΓΣΠ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους μέσα σε πανδαιμόνιο.

Κι αφού χρειάστηκε να επέμβει –σοβαρά- για πρώτη φορά ο Πάρντο (κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του με μεγάλη επέμβαση), στη συνέχεια το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι. Και δικαιολογημένα. Γιατί ο Ντε Βινσέντι επιβεβαίωσε ξανά πως είναι απολαυστικός και λίγο πριν βγει το ημίχρονο, έγραψε το 2-0 και έβαλε όχι απλά σε τροχιά πρόκρισης τον ΑΠΟΕΛ, αλλά τα γερά θεμέλια αυτής!

Και μόνο για τον κόσμο που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά στο ΓΣΠ, οι παίκτες του Δώνη δεν μπορούσαν να αφήσουν το πόδι απ’ το γκάζι. Κι αφού ο Σέρτζιο έχασε το ένα κι αφού ο Γκιγιέρμε έχασε και το άλλο, ήρθε ο Αλωνεύτης στο 65’ να επωφεληθεί εξαιρετική μπαλιά, να κάνει εξίσου ωραίο τελείωμα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΑΠΟΕΛ. Και το τι έγινε απ’ τον κόσμο στις εξέδρες δεν περιγράφεται, που απλώς ζούσε μια μοναδική παράσταση και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Τα πάντα είχαν τελειώσει. Το ποιος θα ‘παιρνε το εισιτήριο για τους ομίλους δεν μπορούσε να αλλάξει. Και προφανώς οι Δανοί είχαν παρατήσει κάθε ελπίδα, με την εικόνα τους να είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με το πρώτο μέρος και να μην δίνουν κανένα σημάδι… ζωής. Και είπαμε ο κόσμος ήταν παρών εκεί να σπρώξει την ομάδα του στην πρόκριση. Και οι παίκτες των πρωταθλητών Κύπρου δεν θα τους άφηναν παραπονεμένους. Και τους προσέφεραν και… γλυκό! Με τον Σεριντάν να γράφει στο 74’ το τελικό 4-0 και να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του ατελείωτου γλεντιού που είχε στηθεί στο ΓΣΠ, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει παίκτες, τεχνικό τιμ και οπαδούς να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Τιάγκο Γκόμες, Μαντούκα (61' Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι (82' Εφραίμ), Σέρινταν (79' Τζεμπούρ).

Άαλμποργκ: Λάρσεν, Κρίστενσεν (46' Ντάλσγκααρντ), Πέτερσεν, Τέλαντερ, Μάτιασεν (62' Χόρτερ), Ρίσγκααρντ, Βουρτς, Μπέρστινγκ (46' Χελένιους), Τόμσεν, Γιάκομπσεν, Ενεβόλντσεν.


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x