Europa League

«Σφράγισε» την πρόκριση σε ματσάρα η Σπόρτινγκ

Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Αστάνα ήρθαν ισόπαλες 3-3 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», με τα «λιοντάρια» να «σφραγίζουν» την πρόκριση στους «16» του Europa league.

Η Σπόρτινγκ παραχώρησε 3-3 στην Αστάνα στο «Ζοσέ Αλβλάδε» στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τους «32» του Europa League, όμως, σε συνδυασμό με το 3-1 υπέρ της στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα, πήρε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν 3-1, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Καζάκοι αντεπιτέθηκαν και έφτασαν στο τελικό 3-3.

Τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και στο 3’ έκαναν το 1-0, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ντοστ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και ξεκαθάριζε την υπόθεση πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Σιγά σιγά, η Σπόρτινγκ οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στους Καζάκους, οι οποίοι άρχισαν να απειλούν την εστία του Ρουί Πατρίσιο και, αφού δεν τα κατάφεραν μία-δύο φορές, ο ρυθμός έπεσε. Ο Ντοστ άρχισε να χάνει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία και στο 37’ ο Τόμασον ισοφάρισε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που θα μπορούσε να διώξει ο Ρουί Πατρίσιο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ευκαιρία του Μπρούνο Φερνάντες.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπρούνο Φερνάντες «κάρφωσε» την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Στο 63’, ύστερα από έξοχο συνδυασμό των παικτών των «λιονταριών», ο ίδιος με υπέροχο πλασέ στην έξοδο έκανε το 3-1. Η Σπόρτινγκ κρατούσε χαμηλά το τέμπο, όμως έλεγχε πλήρως την κατάσταση. Παρόλα αυτά, στο 80’ ο Τουαμάσι με ωραία προσπάθεια έκανε το 3-2 για την Αστάνα και την ξαναέβαλε στο ματς. Μάλιστα, στο 94’ ο Σόμκο μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x