Stoiximan Super League

Σίφουνας ο Ολυμπιακός, παρέσυρε τον Πλατανιά!

Κάτι από την ομάδα που θέλει ο Τάκης Λεμονής θύμισε ο Ολυμπιακός! Με εκπληκτική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν τον Πλατανιά (5-1) και έφτιαξαν ψυχολογία πριν από τη διακοπή.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Πλατανιά με 5-1, αλλά έπειτα από καιρό πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση κόντρα σε μία από τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος, ειδικότερα για ένα ημίχρονο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Όλα τα… λεφτά για τους γηπεδούχους ήταν το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν… μόλις τρία γκολ, καθώς είχαν ευκαιρίες για πολλά περισσότερα, με το «χορό» των γκολ να ανοίγει μόλις στο 2’, όταν ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάντερσον και έβγαλε την πίεση της ομάδας του από νωρίς.

Εικόνα live 21961733/44488.jpg

Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των «ερυθρολεύκων», Μποτία και Σισέ, στο 19’ και 32’ αντίστοιχα, εκμεταλλευόμενοι τις σέντρες του Μάριν από φάσεις κόρνερ.

Στο β’ ημίχρονο Ανσαριφάρντ από το σημείο του πέναλτι, από χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή ο Πατράλης στο 68’ έκανε το 4-0, ενώ ο Παπανικολάου από υπέροχη προσπάθεια του Ενσικουλού που ξεπέρασε τον Φιγκέιρας και τον Σισέ έκανε το 4-1 στο 88’.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με το δεύτερο τέρμα του ο Πάρντο στο 90’ από ασίστ του Ανσαριφάρντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Σισέ, όσο και οι Ανσαριφάρντ, Πάρντο που δεν… υπήρχαν επί Μπέσνικ Χάσι, αφιέρωσαν τα γκολ που πέτυχαν στον Τάκη Λεμονή, που κατόπιν δικής του απόφασης τους επανέφερε στο rotation της ομάδας.

Πώς έπαιξε

Οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο Κώστας Φορτούνης μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανάγκασαν τον Τάκη Λεμονή να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας, προτιμώντας τον Οφόε ως δεκάρι, ενώ επανήλθε στην ενδεκάδα ο Μάριν που προτιμήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Αμυντικό δίδυμο επιλέχθηκαν οι Σισέ και Μποτία ενώ στην κορυφή της επίθεσης, όπως αναμενόταν ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Εικόνα live 21961733/31205.jpg

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ήθελε μόνο τη νίκη, τη στιγμή που ο κακός τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με υπηρεσιακό προπονητή, τον Νίκο Μαναρώλη, οπότε η πλάστιγγα του ματς έγειρε απευθείας προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Αυτό αποδείχθηκε από το... καλημέρα, καθώς μόλις στο 2' οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Οφόε βρήκε τον Κούτρη στην προώθηση που είχε πραγματοποιήσει προς τα καρέ των Κρητικών, ο Βάντερσον δεν μπόρεσε να διώξει και αντίθετα έστρωσε την μπάλα στον Πάρντο, με τον Κολομβιανό να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 1-0, θέτοντας βάσεις νίκης.

Εικόνα live 21961733/96732.jpg

Κι αν κάποιος είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για το τελικό νικητή, ο Αλμπέρτο Μποτία μόλις στο 19' διαμόρφωσε την παράσταση επικράτησης για τον Ολυμπιακό, όταν με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι από σέντρα του Μάριν έκανε το 2-0. Το πρόβλημα του Πλατανιά στις στημένες φάσεις ήταν τόσο οφθαλμοφανές, που φάνταζε θέμα χρόνου να χριστεί σκόρερ και ο έτερος σέντερ μπακ, Σισέ που είχε στείλει ήδη προειδοποιητική βολή από το 18'.

Εικόνα live 21961733/15135.jpg

Στο 32' αυτό επιβεβαιώθηκε, όταν από νέα εκτέλεση κόρνερ του Μάριν, ο νεαρός κεντρικός αμυντικούς του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά γράφοντας το 3-0 και παράλληλα τον πρόωρο επίλογο του πρώτου 45λέπτου, αφού το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν το σουτ του Μπούντνικ στο 45' που απέκρουσε σε κόρνερ ο Προτό.

Εικόνα live 21961733/42783.jpg

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μηχανές του Ολυμπιακού δεν λειτουργούσαν στο... φουλ κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου, ωστόσο ήταν τέτοια η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, που ήταν δεδομένο ότι το σύνολο του Τάκη Λεμονή θα πετύχει, χωρίς να ιδρώσει κι άλλα γκολ. Κάτι τέτοιο συνέβη στο 68'...

Ο Κούτρης γύρισε την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Πατράλης δεν πρόλαβε να μαζέψει το χέρι του, με τον Σκουλά να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την ευθύνη του 4-0 ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ που χρίστηκε σκόρερ και έσπευσε να το αφιερώσει το τέρμα του στον Τάκη Λεμονή.

Εικόνα live 21961733/47726.jpg

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα, γράφτηκαν στα τελευταία λεπτά, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός δεν έδειχνε κάτι τέτοιο.

Στο 88' ο Ενσικουλού εξέθεσε τους Φιγκέιρας και Σισέ από τα αριστερά, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Παπανικολάου, που έπειτα από περιπέτεια έκανε το 4-1, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Εικόνα live 21961733/45677.jpg

Εικόνα live 21961733/88763.jpg

Έπειτα από ασίστ του Ανσαριφάρντ στο 90', ο Πάρντο με διαγώνιο δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Κοκκαλά, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Προτό - Φιγκέιρας, Μποτία (46’ Νικολάου), Σισέ, Κούτρης – Ρομαό (66’ Μαρτίνς), Ταχτσίδης - Πάρντο, Οφόε (72’ Φορτούνης), Μάριν – Ανσαριφάρντ

Πλατανιάς: Κοκκαλάς - Στάθης, Πλιάτσικας (24’ λ.τ. Ντικαμονά, 76’ λ.τ. Πριντέτα), Στάμου, Βάντερσον (70’ Παπανικολάου) - Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Πατράλης – Ενσικουλού, Μπούντνικ, Κοροβέσης

Διαιτητές: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Α’ βοηθός: Ιορδάνης Απτοσόγλου (Αθηνών)
Β’ βοηθός: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
4ος διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Το LIVE της αναμέτρησης:



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x