Stoiximan Super League

Σήμερα η «μάχη» ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στο δικαστήριο

Στις δικαστικές αίθουσες θα παιχθεί το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και το sportfm.gr αναλύει την γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές.

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ και επί της ουσίας θα παιχθεί στις δικαστικές αίθουσες, με τις δύο πλευρές να ετοιμάζονται να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, προκειμένου να κερδίσουν τη «μάχη».

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός, θα βρεθούν στις 16.00 στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League με τις δύο ΠΑΕ, όπως δείχνουν τις τελευταίες μέρες, να διεκδικούν την «δικαίωση» τους και να πηγαίνουν με διαφορετική ατζέντα.

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την ομάδα της Θεσσαλονίκης με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο (ε) του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει: «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Επίσης, η κλήση σε απολογία επικαλείται το άρθρο 21, παράγραφος 3 του ΚΑΠ, που προβλέπει μηδενισμό για την ομάδα που κρίνεται υπαίτια για τη μη διεξαγωγή (ή τη διακοπή) ενός αγώνα.

Τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ

Η στρατηγική του ΠΑΟΚ θα στηριχθεί σε τρία διαφορετικά σημεία, με κύριο άξονα ότι δεν τραυματίστηκε ποτέ ο Γκαρθία. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ προσπαθεί να το εκφράσει μέσω των ανακοινώσεων, των βίντεο και των θέσεων που διαρρέονται στον Τύπο.

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ μάλιστα, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν και το επιχείρημα περί αυτοτραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία, επικαλούμενοι ότι ο Ισπανός προπονητής εξετάστηκε 15 λεπτά μετά το αντικείμενο που δέχθηκε από τον γιατρό του αγώνα.

Για να στηρίξουν το επιχείρημα τους, θα παρουσιάσουν τα βίντεο που δείχνουν σύμφωνα με όσα πιστεύουν, ότι δηλαδή δεν έχει βρει το ρολό ταμειακής τον Γκαρθία στο πρόσωπο και επιπλέον θα καταθέσουν φωτογραφίες οι οποίες θα δείχνουν τον Ισπανό προπονητή να πιάνει το πρόσωπο του σε διαφορετικά σημεία, για να πείσουν ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός τραυματισμός.

Ακόμα ένα επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ θα είναι εκείνο της παράνομης παρουσίας του Γκαρθία στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώντας εκπρόθεσμη την δήλωση του στο Φύλλο Αγώνα μετά την λανθασμένη πρώτη δήλωση στη λίστα αξιωματούχων.

Τέλος, αναμένεται να στηριχθούν και στη φράση του Σάββα Θεοδωρίδη όπως αυτή μεταφέρθηκε στην τηλεοπτική μετάδοση, αφού θεωρούν ότι το «παίρνω την ομάδα και φεύγω», αποτελεί την αποχώρηση του Ολυμπιακού πριν αποφασίσει σχετικά ο διαιτητής Αρετόπουλος.

Τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού

Τη δική του θέση για τα πράγματα θα κληθεί να καταθέσει και ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ισχυρά αποδεικτικά σχετικά με την υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να παρουσιάσουν στο δικαστήριο όλο το υλικό που αποδεικνύει τον τραυματισμό του Γκαρθία και αυτό είναι τόσο τα βίντεο, όσο και οι φωτογραφίες που έδειχναν την εσωτερική αμυχή στο εσωτερικό του άνω χείλους του Ισπανού προπονητή.

Η ΠΑΕ επίσης, αναμένεται να καταθέσει και την σχετική γνωμάτευση του Διαβαλκανικού, που αναφέρει για «οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου, ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυγεναλγία, ζάλη, ναυτία, 24ωρη παρακολούθηση»

Το δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού, που θεωρούν στην ΠΑΕ ότι δεν χωράει αμφισβήτηση, είναι η έκθεση της ιατροδικαστού. Η Ελένη Ζαγκελίδου κάνει λόγο για «κάκωση προσώπου», αναφέροντας αναλυτικά τα παρακάτω:

«Από την εξέταση του στις 26/2/18 προέκυψε διακριτή, κάκωση προσώπου (θλαστική εξοίδηση του άνω χείλους του στόματος αριστερά και επιπολής τραύμα του βλεννογόνου του άνω χείλους του στόματος αριστερά, σε έδαφος εξοίδησης/εκχύμωσης), με αναφερόμενο άλγος κεφαλής, άλγος αυχένα και άλγος (αρ) κροταφογναθικής άρθρωσης. Έφερε αυχενικό κηδεμόνα. Ο απεικονιστικός έλεγχος και συγκεκριμένα η αξονική τομογραφία ΑΜΣΣ (αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης), από 27/2/18, ανέδειξε εικόνα ήπιου ευθειασμού. Για την αποδρομή των παραπάνω κακώσεων απαιτείται κατά προσέγγιση χρόνος μιας εβδομάδος εξαιρέσει επιπλοκών»

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα ο δικαστής θα πάρει σήμερα την απόφαση.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x