Ισπανία

Σισέ: «Με πλήγωσε που δεν υπέγραψα στη Ρεάλ»

Την πικρία που δεν έγινε ποτέ συμπαίκτης του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το ενδιαφέρον των Μαδριλένων το 2004, εξέφρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ στην «Equipe».

Κοντά στην απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ είχε βρεθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος πρώην φορ του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που έδωσε στην «Equipe».

O 37χρονος, πλέον, παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δήλωσε πληγωμένος που δεν αγωνίστηκε στη Ρεάλ μαζί με τον «κορυφαίο παίκτη που έχω δει ποτέ», τον Ζινεντίν Ζιντάν, αποκαλύπτοντας το «φλερτ» μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης της «βασίλισσας» το καλοκαίρι του 2004 για τη μεταγραφή του από την Οσέρ.

Ακόμα, δήλωσε πως ενδιαφέρον υπήρξε και από την πλευρά της Μπαρτσελόνα το ίδιο διάστημα, αλλά αρνήθηκε και στους δύο ισπανικούς συλλόγους γιατί είχε δώσει το λόγο του στη Λίβερπουλ, στην οποία εν τέλει και μεταγράφηκε.

Παράλληλα, ο άλλοτε παίκτης των Μαρσέιγ, Λάτσιο και ΚΠΡ, επέλεξε τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε ποτέ, χωρίς να καταλήγει σε έναν εκ των Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά αντίθετα στον Άντρες Ντ’ Αλεσάντρο, καθώς και τον παίκτη του σήμερα που «φέρνει» περισσότερο στο δικό του αγωνιστικό στυλ, χρίζοντας «διάδοχο» τον Κιλιάν Εμπαπέ ή τον Έντινσον Καβάνι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ για:

Για τον Ζινεντίν Ζιντάν:

«Είναι ο καλύτερος που έχω δει ποτέ. Ήταν τεχνικά άρτιος και έκανε τα πάντα απλά. Δε θα έκανε δέκα άχρηστες ντρίμπλες, με 1-2 σε εντυπωσίαζε. Και ήταν ασυνήθιστα ευέλικτος».

Για το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του:

«Συνάντησα το 2004 τον Φρανκ Ράικαρντ, που μόλις είχε αναλάβει στην Μπαρτσελόνα, αλλά επέλεξαν τον Σάμουελ Ετό. Και τότε και η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν σε πολύ καλή εποχή. Μια μέρα, όταν παίζαμε με την εθνική Γαλλίας, ήρθε ο Ζινεντάν Ζιντάν και μου είπε ότι με λάτρευαν οι άνθρωποι της Ρεάλ, αλλά είχα δώσει το λόγο μου στη Λίβερπουλ και ο λόγος μου είναι πιο σημαντικός από ένα συμβόλαιο. Το να αρνηθώ την πρόταση του ‘’Ζιζού’’ μου ράγισε την καρδιά».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε ποτέ:

«Έχω παίξει κόντρα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι αλλά ήξερα ήδη την αξία τους. Πέρα από αυτούς, είχα εντυπωσιαστεί από τον Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο. Τον είχα δει να παίζει με τη Ρίβερ το 2001. Είχε σπάσει την πλάτη όλων μας. Ήταν φανταστικός αλλά δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε».

Για τον παίκτη που του μοιάζει αγωνιστικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο:

«Θα έλεγα τον Εμπαπέ, αλλά είναι πολύ πιο τεχνικός και ολοκληρωμένος από ότι ήμουν εγώ. Αν όχι αυτός, τότε ο Καβάνι. Τον λατρεύω σαν παίκτη και θα τον λάτρευα ακόμα περισσότερο αν δεν έπαιζε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θα τον σεβόμουν περισσότερο αν έπαιζε στη Μαρσέιγ».

Για τον πιο αστείο συμπαίκτη του:

«Ο πιο αστείος; Ο Φρανκ Ριμπερί ήταν ο πιο πλακατζής που έχω συναντήσει. Συνυπήρξαμε στη Μαρσέιγ και στην εθνική Γαλλίας. Έβαζε αλάτι στο νερό κι ένα τζελ από αυτά που προκαλούν κάψιμο στα εσώρουχα. Μια φορά είχε πειράξει τον Μπουντεβάιν Ζέντεν. Του έβαλε μπεταντίν μέσα στο μπουκάλι του σαμπουάν του και ο ‘’Μπόλο’’ είχε κόκκινο δέρμα για μεγάλο διάστημα».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x