Γερμανία

«Σόκαρε» τη Λεβερκούζεν η Βόλφσμπουργκ, κερδισμένη... χωρίς νίκη η Γκλάντμπαχ!

Η Βόλφσμπουργκ διέλυσε τη Μπάγερ με 4-1 με τον Πόγκραντσιτς να κάνει διπλό σεφτέ, ενώ η Φράιμπουργκ προηγήθηκε 3-1 της Φρανκφούρτης και... αυτοκτόνησε! «Κουλούρια» στη Βρέμη αλλά ξανά 4η η Γκλάντμπαχ.

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε της Μπάγερ με 4-1 στο Λεβερκούζεν και της στέρησε την παρουσία στην τέταρτη της βαθμολογίας στη Bundesliga, ενώ εκείνη παρέμεινε έκτη!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «λύκους» ήταν ο Πόνγκραντσιτς, με τον Κροάτη αμυντικό να ανοίγει και να… κλείνει το σκορ, με δύο κεφαλιές μετά από ισάριθμες ασίστ του Άρνολντ, πετυχαίνοντας παράλληλα τα πρώτα του γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Στο… μεσοδιάστημα, ο πασέρ φρόντισε να σκοράρει κιόλας, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Χάβερτς, ενώ ο Στέφεν επίσης με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Αναγκάζοντας παράλληλα τις «ασπιρίνες», που αρκέστηκαν στο… γκολ της τιμής στο τέλος, να μείνουν νίκη για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.



Μετά από ένα… τρελό παιχνίδι, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Φράιμπουργκ ήρθαν ισόπαλες με 3-3 στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα», με την πρώτη να αισθάνεται… κερδισμένη, βάσει εξέλιξης…

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά, ενώ κόντρα στην εικόνα του αγώνα, έφτασαν να προηγηθούν δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα με δύο τέρματα διαφορά. Με τον Γκρίφο να επιστρέφει στα γκολ μετά τις… 21 Δεκεμβρίου, τον Πέτερσεν να έχει να σκοράρει από τις… 18 Ιανουαρίου και τον Χέλερ να μην έχει βρει δίχτυα από την… 1η Δεκέμβρη!

Ωστόσο, οι «αετοί» αρχικά μείωσαν νωρίς, με τον Σίλβα ενώ παρά τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Σβόλοφ βρήκαν το… κουράγιο να «σώσουν» τον ένα βαθμό, σκοράροντας δις μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Με τον Καμάντα να κάνει σεφτέ και να μειώνει σε 2-3 και τον Τσάντλερ να σκοράρει για πέμπτη φορά φέτος στη Bundesliga.



Βέρντερ και Γκλάντμπαχ έμειναν στο 0-0 στη Βρέμη, με το τελικό αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί απόλυτα αλλά και να μην… χαλάει καμία από τις δύο ομάδες, στην διαφορετική προσπάθεια που κάνουν φέτος.

Κι αυτό γιατί οι μεν «πράσινοι» έμειναν αήττητοι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη «μάχη» για παραμονή στην κατηγορία, ενώ απέφυγαν το αρνητικό ρεκόρ των οκτώ σερί ηττών στο γήπεδό τους. Ενώ θα μπορούσαν να πάρουν και το «τρίποντο», ειδικά στο τέλος με την χαμένη ευκαιρία του Ζέλκε στο 89’!

Από την άλλη, τα «πουλάρια», εκμεταλλευόμενα και την ήττα της Λεβερκούζεν, ανέβηκαν εκ νέου στην τέταρτη θέση, έστω και λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη 26 Μαΐου
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(43' Κίμιχ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-4
(85' Μπάουμγκαρτλινγκερ - 43', 75' Πόνγκραντσιτς, 64' Άρνολντ, 68' Στέφεν)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 3-3
(35' Σίλβα, 79' Καμάντα, 82' Τσάντλερ - 28' Γκρίφο, 67' Πέτερσεν, 69' Χέλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 0-0

Τετάρτη 27 Μαΐου
Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 19:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 21:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Σάλκε 21:30
Άουγκσμπουργκ-Πάντερμπορν 21:30
Ουνιόν Βερολίνου-Μάιντς 21:30

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Μαΐου
Φράιμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 21:30

Σάββατο 30 Μαΐου
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 16:30
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:30

Κυριακή 30 Μαΐου
Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 16:30
Πάντερμπορν-Μπορούσια Ντόρτμουντ 19:00

Δευτέρα 1 Ιουνίου
Κολωνία-Λειψία 21:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x