Αγγλία

Σόλσκιερ: «Θλιβερή ημέρα που θα θυμόμαστε για πάντα»

Ο Νορβηγός τεχνικός, παρευρέθη στο μνημόσυνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προς τιμήν των θυμάτων του αεροπλανικού δυστυχήματος το 1958.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1958, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών οκτώ παίκτες και τρία μέλη της ομάδας. Μετά την ισοπαλία 3-3 με τον Ερυθρό Αστέρα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ενώ το αεροπλάνο έκανε απόπειρα απογείωσης από το αεροδρόμιο του Μονάχου, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης συνετρίβη.

Σήμερα, 61 χρόνια μετά, η Γιουνάιτεντ απέδωσε φόρο τιμής στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε έξω από το «Ολντ Τράφορντ». Εκεί ήταν φίλαθλοι, παίκτες και μέλη του συλλόγου, ανάμεσά τους και ο προπονητής της ομάδας, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό γεγονός, διότι αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας μας. Αυτή η μέρα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη και στην ιστορία μας για πάντα. Είναι πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει και οι νεαροί υποστηρικτές μας πρέπει να μάθουν γι’ αυτό το γεγονός. Ο πατέρας μου ήταν 14 ετών όταν συνέβη και μου έχει πει ότι το έμαθε στο σπίτι του στη Νορβηγία, μέσω των ασπρόμαυρων τηλεόρασων που είχαν τότε. Είναι μία θλιβερή μέρα για την ιστορία μας, αλλά μία μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», ανέφερε ο Νορβηγός προπονητής.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x