Champions League

«Σπάει» τα ρεκόρ ο Κόκε!

Ανάμεσα στους 50 κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται ο Κόκε.

Το πιστό παιδί της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κόκε, χρειάστηκε ένα γκολ στη χθεσινή νίκη 3-1 των «ροχιμπλάνκος» επί της Κλαμπ Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ ώστε να ξεκινήσει να «ζωγραφίζει» το όνομά του στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου.

Μπορεί το γκολ του Ισπανού φορ για το τελικό 3-1 της Ατλέτικο να φάνταζε απλό, δίνοντας μόνο μια ξεκάθαρη νίκη στους Μαδριλένους έναντι των Βέλγων, όμως χάρισε κάποια ρεκόρ στον 26χρονο άσο.

Ο Μαδριλένος χαφ βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους 50 κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία των «κολτσονέρος» και αυτό μόλις σε ηλικία 26 ετών.

Στο χθεσινό ματς απέναντι στο βέλγικο σύλλογο, πέτυχε το 37ο του γκολ και βρίσκεται στη 46η θέση, αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιρικούς μύθους όπως Κάρλσον, Προυδέν, Πέρεθ Παγιά, Χόρχε και Πάντιτς.

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σημείωσε το έβδομο γκολ του όσα και οι Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ, Τζόουνς, Μάξι και Αρντά Τουράν, αφήνοντας πίσω το είδωλό του, Φερνάντο Τόρες (6).

Μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι ο Κόκε έχει ήδη σκοράρει σε όλους τους αγώνες που έχει παίξει αυτή τη σεζόν με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» και είναι ο μοναδικός που το πετυχαίνει μέχρι στιγμής. Σκόραρε στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια απέναντι στην Ουέσκα για τη La Liga, όπως και χθες κόντρα στη Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, το γκολ αυτό τον βοήθησε να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί που τον κυνηγούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς έχει να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ από τις 4 Δεκεμβρίου του 2014 απέναντι στη Μάλμε.

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x