Champions League

Σπαλέτι: «Αφελείς οι κόκκινες κάρτες που δεχθήκαμε»

Καθοριστικές ήταν οι αποβολές των παικτών της Ρόμα στον αποκλεισμό από την Πόρτο για τα πλέι οφ του Champions League, σύμφωνα με τον Λουτσιάνο Σπαλετι.

Παρότι το 1-1 του πρώτου ματς της έδινε ένα μικρό προβάδισμα, η Ρόμα δεν το εκμεταλλεύθηκε, με τις δυο κόκκινες που δέχθηκαν οι «τζιαλορόσσι» (των Ντε Ρόσι και Έμερσον) να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι και το τελικό 0-3. Σε αυτό στάθηκε και ο προπονητής των Ρωμαίων, Λουτσιάνο Σπαλέτι.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη σεζόν όπως τη σχεδιάζαμε, και πρέπει να συμβιβαστούμε σε αυτό», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

«Δεν είχαμε καλό έλεγχο της μπάλας, κάτι που δεν υπολόγιζα. Δεν τα καταφέραμε, αφού μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, οργανωθήκαμε εκ νέου σαν ομάδα, μετά γίναμε 10 και όλα δυσκόλεψαν περισσότερο. Οι τρεις κόκκινες κάρτες (σ.σ. συνολικά και στα 2 παιχνίδια με την Πόρτο) ήταν μάλλον αφελείς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη. Θα μπορούσαμε να είμαστε πάντως περισσότεροι ήρεμοι στο παιχνίδι μας. Επέλεξα τον Ντε Ρόσι για σέντερ μπακ λόγω και των τραυματισμών που είχαμε, μπορεί να κρατήσει και τη μπάλα και είναι ποιοτικός γενικά παίκτης. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε εύκολα κάποιες φορές τη μπάλα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Πόρτο να είναι πιο άνετη στο παιχνίδι της».

«Είχαμε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, ακόμα και όταν βρεθήκαμε με 9, μέχρι να ‘τελειώσει’ το παιχνίδι από τα δυο γκολ στο τέλος. Θα υπάρξει μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα, όπου θα ακούμε αρκετά επικριτικά σχόλια, αλλά εμείς πρέπει να ‘καλύψουμε’ τα αυτιά μας και να μην αποσπαστούμε από τη δουλειά μας», συμπλήρωσε.

Eπιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x