Ιταλία

Σπαλέτι: «Το VAR δεν είναι πλέον προς διαπραγμάτευση»

Την πεποίθηση πως η χρήση του VAR δεν είναι πλέον προς διαπραγμάτευση εξέφρασε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Τον σωστό τρόπο που θα χρησιμοποιείται το VAR συζήτησαν οι προπονητές με τους διαιτητές της Serie A σε πρόσφατη συνάντηση τους, όπως αποκάλυψε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, που ξεκαθάρισε πως η χρήση αυτή καθ’ εαυτήν του VAR δεν είναι πλέον προς διαπραγμάτευση.

«Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση για μελλοντική συνεργασία», υποστήριξε ο τεχνικός της Ίντερ.

«Συζητήσαμε για το χέρι, τα σπρωξίματα στην περιοχή και το οφσάιντ. Η συζήτηση αφορούσε το πώς θα χρησιμοποιείται το VAR.
Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο, επειδή η χρήση του δεν είναι πλέον προς διαπραγμάτευση
», πρόσθεσε.

«Πλέον, η αμφισβήτηση έγκειται στις περιπτώσεις όπου δεν χρησιμοποιείται. Όταν συζητάμε για διοργανώσεις χωρίς VAR, κατανοούμε ότι κάτι λείπει», συνέχισε.

«Στα παιχνίδια όπου χρησιμοποιείται επικρατεί μια ηρεμία στο υπόλοιπο παιχνίδι, επειδή νιώθεις πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τι έγινε προηγουμένως. Παλαιότερα το σκεφτόμασταν συνέχεια», υποστήριξε.

«Μας ανέφεραν πως δεν είναι καλό να υπάρχουν πολλές φωνές δίπλα στους διαιτητές όταν συζητάνε στο δωμάτιο του VAR, οπότε είναι ξεκάθαρο πως δεν θα υπάρχουν πλέον κίτρινες για αυτούς που διαμαρτύρονται», ανέφερε.

«Η αμφισβήτηση είναι εντελώς αντίθετη με όταν πρωτοεμφανίστηκε. Στην αρχή υπήρχε αμφισβήτηση για την χρήση του, τώρα διαμαρτυρόμαστε όταν δεν χρησιμοποιείται»

Επιμέλεια: Ορφέας Πρασσάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x