Super League 2

Σπανός: «Αν δεν ανεβούμε μαθηματικά, δεν πανηγυρίζω»

Την πίστη του ότι ο Άρης θα αγωνίζεται του χρόνου στη Super League εξέφρασε ο προπονητής των «κιτρίνων», Δημήτρης Σπανός, παράλληλα όμως κράτησε χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια.

Χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος διατήρησε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σπανός τονίζοντας ότι εφόσον δεν έχει κριθεί βαθμολογικά δεν πρόκειται να πανηγυρίσει, ωστόσο δήλωσε σίγουρος για την άνοδο της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πράγματα τα οποία όταν έφυγα από εδώ δεν περίμενα να τα δω στην επιστροφή μου. Όπως η υγεία και το καλό κλίμα. Αυτά τιμούν την Πάτρα, την Παναχαϊκή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Παναχαϊκή είναι κοντά στο να πάει εκεί που πρέπει».

Για το παιχνίδι:

«Ήταν αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των δύο ομάδων. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι με νευρικότητα στην αρχή κυρίως από την πλευρά μας. Ισορροπήσαμε την κατάσταση στα μέσα του πρώτο ημιχρόνου. Αν είχαμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας ίσως να κάναμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Από αμυντικό λάθος έγινε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουμε, να πάρουμε περισσότερο την μπάλα και είναι αλήθεια ότι είχαμε τύχη στις κόντρα επιθέσεις.

Τελειώνει για μας ένα σημαντικό παιχνίδι από το οποίο θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν το πήραμε. Συνεχίζουμε, μπροστά μας έχουμε ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι και θα πάμε με τις πιθανότητες νίκης που έχουμε να το κερδίσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του γιατί δεν είναι λίγο να κάνεις 500 χιλιόμετρα».

Για την πρωτοβουλία παιχνιδιού από την Παναχαϊκή:

«Η κατοχή είναι ένα διφορούμενο στοιχείο. Έχει σημασία σε ποιο σημείο του γηπέδου έχεις κατοχή μπάλας. Εμείς δεν θέλαμε να έχει κατοχή η Παναχαϊκή. Θέλαμε να κάνουμε κάτι άλλο, είναι αλήθεια ότι η Παναχαϊκή μας αιφνιδίασε με τον σχηματισμό της και αποφασίσαμε να μην πιέσουμε ψηλά, αλλά στη μεσαία γραμμή.

Αλλού θέλαμε να πάμε κι αλλού πήγαμε. Μια ομάδα δεν πρέπει να μένει στα τετριμμένα. Πρέπει να αλλάζεις αναλόγως των συνθηκών. Αυτό έγινε με τη βοήθεια των παιδιών. Θέλαμε την πίεση ψηλά αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για τη διαιτησία:

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία. Είπα κάτι, όταν τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη έλεγαν ότι η διαιτησία δεν μας πάει καλά. Έχω τα βίντεο και αποδείξεις ότι δεν μας έπαιζε καλά. Ένα ακυρωθέν γκολ με την Καλλιθέα, ένα πέναλτι με τα Τρίκαλα… Θεώρησα όμως σκόπιμο ο προπονητής του Άρη να μην ασχοληθεί με τη διαιτησία γιατί ο Άρης ως οργανισμός είναι υψηλού επιπέδου, ευρωπαϊκός σύλλογος. Τα υπόλοιπα τα είπε η διοίκηση. Εγώ θεωρώ ότι η διαιτησία σήμερα δεν αλλοίωσε».

Για την αλλαγή σχηματισμού της ομάδας μετά την αλλαγή του Διαμαντόπουλου:

«Φορτώσαμε την περιοχή με 4-4-2 σαν ρόμβο με τον Κάσσο επιθετικό και τον Μπαστακό όταν βγήκε ο Ιντζόγλου. Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο δεν το καταλαβαίνετε. Είναι άλλο να χάσεις 1-0 κι άλλο 2-0. Το ρίσκο πρέπει να γίνεται σταδιακά και όχι ξαφνικά. Τα κάναμε όλα έτσι, για να μην δεχθούμε κι άλλο γκολ. Εγώ πρέπει να έχω καθαρό μυαλό. Ή ισοφαρίζεις ή μένει το 1-0. Δεν πρέπει να δεχθείς κι άλλο γκολ».

Για το αν ο Άρης εξασφάλισε την άνοδο στη Super League:

«Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, εγώ θα συνέχιζα να πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι του χρόνου στη Super League. Τυγχάνει εμείς οι προπονητές να ασχολούμαστε πολύ με τις ομάδες μας και να βλέπουμε κάποια πράγματα. Εγώ δεν θα πανηγυρίσω αν και μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί η άνοδος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x