Stoiximan Super League

Σπανός: «Δεν τηρήθηκε το 50-50» - Κάναντι: «Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε»

Το σύνθημα εν όψει του… finish της φετινής σεζόν, αλλά και για τους στόχους της επόμενης έδωσαν Γιώργος Σπανός και Νταμίρ Κάναντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ανανέωση της συνεργασίας.

Έτοιμοι να διαχειριστούν τις προκλήσεις της νέας σεζόν που θα έχει και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δήλωσαν οι Γιώργος Σπανός και Νταμίρ Κάναντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο μεγαλομέτοχος των Περιστεριωτών αναφέρθηκε στη φετινά επιτεύγματα της ομάδας, έριξε τα «καρφιά» του προς τη διαιτησία για την αντιμετώπιση που έτυχαν ενώ εξέφρασε και το παράπονό του για την προσέλευση του κόσμου.

Από την άλλη μεριά, ο Αυστριακός δήλωσε πεινασμένος για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, ξεκαθάρισε ότι ήταν προτεραιότητά του να μείνει στον Ατρόμητο ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Γιώργος Σπανός:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ανανέωση με τον Νταμίρ Κάναντι. Η συνεργασία μας ξεπέρασε τις προσδοκίες οι οποίες ήταν υψηλές. Ήταν μια μεταβατική περίοδος με 14 νέους παίκτες. Πρώτη φορά φέραμε προπονητή από το εξωτερικό. Ήταν δύσκολη χρονιά, αφού θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα για να βγει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ατρόμητος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν στις κορυφαίες θέσεις φτάνοντας μέχρι και να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Δεν είχαμε ισονομία όμως και δεν τηρήθηκε το 50-50. Σε σημαντικά παιχνίδια έγιναν διαιτητικά λάθη εις βάρος μας. Έχουν τιμωρηθεί 6 διαιτητές για λάθη κατά του Ατρόμητου.

Είμαστε, όμως, πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα ποδοσφαίρου. Είχαμε κατοχή, κυριαρχία και σε αυτό υπάρχει σφραγίδα του προπονητή. Έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση όλου του φίλαθλου κόσμου. Είναι παράλληλα καλός άνθρωπος κάτι που ήταν απαραίτητο για να συνεχίσουμε. Όλα θα πάνε καλά και τη νέα περίοδο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε την πρώτη πρόκριση. Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Ο Ατρόμητος είναι η τρίτη φορά που θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Πιάσαμε αυτό το στόχο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Με σταματούν φίλαθλοι στο δρόμο και μου λένε ότι εμείς έπρεπε να είμαστε πρωταθλητές. Ξέρω σε ποια χώρα ζω και δεν υπάρχει αξιοκρατία. Δεν έχει τελειώσει κάτι για φέτος. Περιμένουμε τις πειθαρχικές αποφάσεις για να έχουμε ξεκάθαρο τον βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε 18 βαθμούς για να διεκδικήσουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».


Νταμίρ Κάναντι: «Ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά για να ανακοινώσουμε τη συμφωνία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που δουλέψαμε ως ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω και το σύλλογο για τη δυνατότητα που μου έδωσε να δουλέψουμε μαζί αυτούς τους 8-9 μήνες. Ήταν κάτι το απίστευτο για μένα, αφού κανείς δεν πίστευε το τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Όλοι εδώ καθόμαστε χαρούμενοι, αφού κάναμε μια εξαιρετική χρονιά, στην οποία δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Ήταν μια σωστή απόφαση να μείνω για όλους. Μου δίνει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω. Όπως είπε και ο πρόεδρος, ο σύλλογος έχει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, κάτι που μου δίνει και μένα κίνητρο για να συνεχίσω».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει φέτος ο Ατρόμητος:

Νταμίρ Κάναντι: «Δεν ξέρω αν είναι θαύμα. Θα ήταν θαύμα αν κάναμε ό,τι έκανε η Λέστερ. Νομίζω το δύσκολο ήταν πώς θα καταφέρναμε να γίνουμε ομάδα με 15 νέους παίκτες. Υπήρχε ρίσκο με τις πολλές αλλαγές, αλλά με τη δουλειά τα καταφέραμε. Δεν μας ικανοποιεί όμως αυτό. Θέλουμε ακόμα περισσότερα τη νέα χρονιά».

Για το τι είναι το «κάτι περισσότερο» τη νέα χρονιά:

Νταμίρ Κάναντι: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε. Το ονειρεύεται κάθε ομάδα όταν ξεκινούν με μηδέν βαθμούς. Εμείς θα δουλέψουμε σκληρά. Αυτή τη σεζόν είχαμε καλή ευκαιρία, αφού ο Ολυμπιακός συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν τόσο κυρίαρχος. Μέχρι κάποιο σημείο ήμασταν πρώτοι. Μείναμε προσηλωμένοι, αλλά πρέπει να μάθουμε και από τα λάθη μας».

Για το αν η συνεργασία ξεπέρασε τις προσδοκίες:

Γιώργος Σπανός: «Το είπαμε και νωρίτερα. Το να βγει ο Ατρόμητος Ευρώπη δεν είναι κάτι καινούριο. Έχουμε βγει 5 φορές τα τελευταία 7 χρόνια. Φέραμε έναν προπονητή που δεν είχε δουλέψει έξω από τη χώρα του. Ήταν ρίσκο. Δεν περιμέναμε όμως τέτοια αποτελέσματα. Στα 2/3 του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος διεκδικούσε πρωτάθλημα. Η πορεία μας ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας».

Νταμίρ Κάναντι: «Δεν θα υπέγραφα, αν δεν ήξερα ότι θα δουλεύαμε τόσο καλά και θα είχαμε αυτή τη συνεργασία. Από την αρχή, πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής δεν με άφησαν σε ησυχία το προηγούμενο καλοκαίρι για να έρθω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε σε αυτή τη θέση».

Για τον προγραμματισμό με βάση τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

Νταμίρ Κάναντι: «Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά την έχω ξαναζήσει με την Άλταχ. Θα καθίσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την ανάλυσή μας και να ενισχύσουμε τον Ατρόμητο όπως πρέπει. Στην αρχή είχαμε κάποιες διακυμάνσεις, λόγω των αφίξεων που είχαμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Σε ό,τι αφορά τους δανεικούς, παίκτες όπως ο Χατζηισαΐας ή Γιαννούλης μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη με εμάς, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να προετοιμάσω την ομάδα μας κατάλληλα για να είναι έτοιμη. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισαν και μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν, αλλά μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Γιώργος Σπανός: «Όλες οι ομάδες είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Εξελίσσονται προπονητές, παίκτες. Ο κ. Πίντο στέφθηκε Κυπελλούχος. Παιδιά ακούγονται μέσω της πορείας τους στον Ατρόμητο. Δεν θα χωρίσω σε παίκτες δανεικούς ή μη δανεικούς. Λέτε για τους δανεικούς, αλλά να ξέρετε ότι στην Ελλάδα, μόνο ο Ατρόμητος μπορούσε να τους πάρει, γιατί μόνο αυτός μπορούσε να τους πληρώσει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να τους αγοράσουμε, γιατί είναι μεγάλη η ψαλίδα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Δεν έχουμε ούτε το 1/10 του μπάτζετ τους. Έκαναν μια εξαιρετική χρονιά, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τους ξαναφέρουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και τις προηγούμενες δύο χρονιές η ομάδα δεν βγήκε Ευρώπη και ήμασταν “άρρωστοι”. Είναι δυσανάλογο το brand name με την πορεία που κάνουμε τα τελευταία. Δεν γίνεται να μην είναι γεμάτο το γήπεδο με τα όσα έχουμε κάνει φέτος. Δεν μπορώ να χαϊδεύω άλλο αυτιά. Το έχω κάνει τόσα χρόνια. Το γήπεδο έπρεπε να είναι πάντα γεμάτο, ειδικά φέτος».

Για το αν είχε ενδοιασμούς στο να υπογράψει λόγω των ανωμαλιών που εντοπίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Νταμίρ Κάναντι: «Δεν είχα δεύτερη σκέψη. Ο Ατρόμητος ήταν προτεραιότητά μου. Ήθελα να παραμείνω εδώ. Συζητήσαμε πάρα πολύ με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή και με έπεισαν».

Γιώργος Σπανός: «Σέβεται πάρα πολύ τη χώρα μας. Όλα αυτά που συμβαίνουν για τον ίδιο είναι πρωτόγνωρα. Όταν ακούει για GREXIT, ρωτάει να μάθει. Του μιλήσαμε και τον βάλαμε στο κλίμα. Δεν έχει ξαναζήσει τέτοια πράγματα, μια σειρά από παθογένειες. Ηρεμήσαμε τις επιφυλάξεις του. Δεν έχει πια κανέναν ενδοιασμό. Έχει ξεκινήσει από χαμηλά και θέλει να κάνει αργά και σταθερά βήματα και να εξελίσσεται με την ομάδα».

Για την άποψη που έχει σχηματίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή:

Νταμίρ Κάναντι: «Δεν τον ήξερα καν τον πρόεδρο τότε. Είναι συναρπαστικό να δουλεύεις στην Ελλάδα και θέλω να μένω στα θετικά. Θέλω να μείνω στο ποδόσφαιρο. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι συναρπαστικό και ήταν άγνωστο για μας στην Αυστρία αυτή η ένταση. Ακόμα και στη Ραπίντ, πολλές φορές οι φίλαθλοι… κοιμούνται. Υπάρχουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος που ακούγονται στην Ευρώπη. Με λυπεί όμως αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, γιατί σχηματίζεται αυτή η εικόνα διεθνώς. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που εργάζομαι εδώ. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Για τη διαιτησία και αν ο Κάναντι θα το αντιμετωπίσει το ίδιο ήρεμα όπως φέτος:

Νταμίρ Κάναντι: «Νομίζω ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής έχουν θερμό ταπεραμέντο. Εγώ είμαι πιο ήρεμος. Συγκεντρώνομαι στο 100% στη δική μου δουλειά. Με τα άλλα μπορούν να ασχολούνται ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής. Στη Λάρισα είχαμε αστυνομία στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο εγώ δεν το έχω ξαναζήσει».

Για το αγωνιστικό προφίλ που θέλει να έχει ο νέος Ατρόμητος:

Νταμίρ Κάναντι: «Θέλουμε να κάνουμε πιο αποτελεσματική τη φιλοσοφία μας. Βρήκαμε καλή ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Με τις μεγάλες ομάδες δεν δεχθήκαμε πολλά γκολ. Με τον Λεβαντόφσκι ίσως να μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ. Μπορούμε να βελτιωθούμε αμυντικά, αφού στα τελευταία ματς δεν κρατήσαμε το μηδέν. Σαν προπονητής θα δουλέψω σκληρά για να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη πρόκληση της νέας χρονιάς. Πιο δύσκολο να υπερασπιστούμε αυτό που πετύχαμε φέτος, αφού όλοι του χρόνου θα μας περιμένουν».

Για τον κόσμο:

Νταμίρ Κάναντι: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι απαραίτητη η βοήθειά τους. Είμαι χαρούμενος που έβαλα ένα λιθαράκι να έρθει περισσότερος κόσμος».

Για το αν υπάρχει ανησυχία ότι ο κ. Κάναντι μπορεί να αποχωρήσει λόγω ρήτρας:

Γιώργος Σπανός: «Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε αιχμαλώτους. Είμαστε όμως και μια εταιρεία που θέλει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και αυτό κάναμε. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Υπάρχει μια ημερομηνία που οριοθετεί την κατάσταση. Ελπίζω και εύχομαι να είναι μαζί μας. Όταν ένας επαγγελματίας πιστεύει ότι έχει μια άλλη προοπτική, δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι».

Για την προσέλευση του κόσμου:

Γιώργος Σπανός: «Είμαι από το 2005 εδώ. Δηλαδή 13 χρόνια. Είναι το μοναδικό πράγμα που δεν έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση. Φταίμε εμείς ίσως και οι παθογένειες του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Για μένα ο Ατρόμητος έχει πιάσει ταβάνι. Έχουμε πετύχει εξαιρετικά πράγματα. Έχουμε κοιτάξει τους μεγάλους στα μάτια. Έχουμε χάσει σε ένα παιχνίδι τα προκριματικά του Champions League. Έχουμε πετύχει τρομερά πράγματα. Δεν θέλουμε να είμαστε μέτριοι. Δεν συμβιβάζομαι με την 8η ή την 9η θέση. Είμαι όμως και πραγματιστής. Αν αυτή η ομάδα είχε πυρήνα 7-8.000 κόσμο θα μας μετρούσαν διαφορετικά. Στο Παναχαϊκή-Άρης, αγώνας Football League, είδατε δεν έπεφτε καρφίτσα. Στα μη εμπορικά ματς προσπαθούμε να καλύψουμε τα έξοδα του αγώνα. Δεν βγάζουμε τις ευθύνες μας απέξω. Αλλά έχει ευθύνη και η όλη η πόλη. Για όσους έρχονται όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε για αυτούς το 120%. Είμαστε φιλόδοξοι και δεν θέλουμε να είμαστε στη μετριότητα. Με αυτές τις δυνάμεις που έχουμε. Να σας δώσω και μια είδηση. Φτιάχνουμε ακόμα ένα γήπεδο στον Ασπρόπυργο για τις Ακαδημίες. Θέλουμε τον Ασπρόπυργο να το κάνουμε μόνο για τον Ερασιτέχνη και για τα παιδιά των Ακαδημιών μας. Έχουμε επενδύσει εκεί, θέλουμε να επενδύσουμε κι άλλο. Με το χάσμα που υπάρχει μεταξύ μεγάλων και μικρών, είναι λογικό οι παίκτες να καταλήγουν στους μεγάλους και στο τέλος να μην παίζουν».

Για το επίπεδο των Ακαδημιών:

Νταμίρ Κάναντι: «Είμαι ένας προπονητής που ασχολούμαι πολύ με τους νέους παίκτες, αφού δίνουν ενέργεια και είναι πεινασμένοι. Είναι η φιλοσοφία μου να αναδείξουμε νέους παίκτες. Είναι ο στόχος μου για το μέλλον. Για αυτό συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και μαζεύω πληροφορίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αποστόλου και τον κ. Αγγελόπουλο για αυτό. Βρέθηκα χθες στην Πάτρα. Αν βρούμε ένα ταλεντο τότε θα κινηθούμε κατάλληλα για το θέμα. Ήταν ένας στόχος που βάλαμε και με τη διοίκηση. Θέλω να παίζω με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και αυτή είναι μια νέα τάση. Το βλέπουμε και στην Ευρώπη. Όλοι τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν και παίζουν, παίζουν, παίζουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x