Βολές από τον Γιώργο Σπανό στους Έλληνες διαιτητές και τον Βίτορ Περέιρα για την κατάσταση της διαιτησίας. Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή ό,τι έγινε χθες στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ και επέμεινε στην ίδια θέση, δηλαδή, την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΔ.

«Θεωρούμε ότι έχει αποτύχει στην αποστολή του. Βλέπετε κάθε εβδομάδα τι συμβαίνει. Δεν έχει καταφέρει να απονείμει δικαιοσύνη σε όλες τις ομάδες», ανέφερε, και ενημέρωσε ότι σε τηλεφώνημα που είχε με τον Βαγγέλη Γραμμένο ζήτησε την αποχώρηση του Πορτογάλου.

«Είναι σωστό μέτρο οι ξένοι διαιτητές. Οι Έλληνες διαιτητές δεν πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί τα έχουν κάνει μαντάρα. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στην ελληνική διαιτησία. Πλέον θα μιλήσουμε με τον επικεφαλής της επιτροπής της FIFA», υποστήριξε και συνέχισε:

«Ο κ.Γραμμένος παραδέχθηκε ότι η διαιτησία ήταν πολύ κακή. Ο Σιδηρόπουλος στο τέλος μόνο που δεν έκλαιγε. Είχε καταλάβει ότι είχε υποπέσει σε σοβαρά λάθη. Το ύφος του, μόνο, τα έλεγε όλα», κατέληξε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Σπανού


Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιώργο Σπανό...

«Ζητάμε την παραίτηση του κ.Περέιρα γιατί θεωρούμε ότι έχει αποτύχει στην αποστολή του. Βλέπετε κάθε εβδομάδα τι συμβαίνει. Δεν έχει καταφέρει να απονείμει δικαιοσύνη σε όλες τις ομάδες. Στον πρώτο γύρο παίχθηκαν παιχνίδια μεταξύ των πρώτων της βαθμολογίας χωρίς διαιτητές. Ο Ατρόμητος είχε ζητήσει ξένους διαιτητές αλλά ποτέ ο κΠερέιρα δεν το έκανε. Όταν του το είχα ζητήσει μου είχε απαντήσει ότι ήταν οδηγία της FIFA να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια των μεγάλων ομάδων. Του ‘χα απαντήσει ότι βάσει βαθμολογίας καθαρά, θα έπρεπε να έχουμε ίση αντιμετώπιση. Μου το είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στο β’ γύρο να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και σε άλλα ματς. Εμείς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε δύο εξαιρετικά κακές διαιτησίες στα τελευταία ματς και ζητήσαμε να βάλει ξένους διαιτητές».

«Ναι είναι επιχείρημα ότι έβαλε τον κατά τεκμήριο καλύτερο διαιτητή. Όμως τα συνεχή λάθη που γίνονται από όλους έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς ατιμωρησίας και κρίνονται ματς από λάθη. Χθες ο κ.Σιδηρόπουλος και ο κ.Κωσταρας με τις υποδείξεις τους έχουν αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα τι άλλο κάνουμε;»

«Μίλησα με τον κ.Γραμμένο του ζήτησα την παραίτηση του κ.Περέιρα γιατί δεν έχει γίνει καμία ανάπτυξη. Βλέπετε εσείς βελτίωση; Βλέπουμε διαιτητές να παίρνουν αποφάσεις που κρίνουν αποτελέσματα»

«Είναι σωστό μέτρο οι ξένοι διαιτητές. Οι Έλληνες διαιτητές δεν πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί τα έχουν κάνει μαντάρα. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό. Βλέπω ότι γινονται πειράματα. Βγάλαμε κάποιους διαιτητές που είναι χιλιοκραγμένοι αλλά τώρα τι συμβαίνει; Βλέπουμε τι γίνεται με τους TOP διαιτητές».

Ποια ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Γραμμένου:
«Ημουν εν θερμώ. Μου είπε να έρθεις να τα πεις στην Επιτροπή. Έχουμε στείλει επιστολές και ζητάμε συνάντηση με την Επιτροπή της FIFA στην ΕΠΟ. Θα πάμε τα DVD που έχουμε και ό,τι έχουμε θα τα πούμε στον κ.Χούμπελς. Αυτό που μου παραδέχθηκε ήταν ότι η διαιτησία ήταν πολύ καλή και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Όσοι ήμασταν στο Περιστέρι, μικρά παιδιά, άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία έβριζαν τον κ.Σιδηρόπουλο. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά αυτό..»

Για το θέμα του Κάναντι:
Πράγματι χθες ήταν έντονα εκνευρισμένος. Είναι μια σειρά παιχνιδιών που η ομάδα αδικείται και θεωρεί ότι δεν μπορεί εκείνος να πετύχει πράγματα ως επαγγελματίας. Θα έχουμε μια κουβέντα μαζί του για να τον μεταπείσουμε. Πράγματι χθες έλεγε ότι το επόμενο είναι και το τελευταίο του παιχνίδι στην Ελλάδα».

Για την εξυγίανση:
«Για ποια εξυγίανση μιλάτε; Τι βελτίωση βλέπετε τα τελευταία δύο χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν λέω να επιστρέψουμε στο πριν... Αλλά βλέπετε κάτι καλύτερο; Να εξελίσσεται η ελληνική διαιτησία; Σαφώς και δεν ήταν η πρέπουσα πρότερη κατάσταση, αλλά βλέπετε κάτι το διαφορετικό;».

-Εάν μίλησε με τον Σιδηρόπουλο:
Στο τέλος μόνο που δεν έκλαιγε. Είχε καταλάβει ότι υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Ότι είχαν αποτύχει. Το ύφος του μόνο τα έλεγε όλα. Ήμουν ψύχραιμος μαζί του. Και εκείνος κατάλαβε ότι πράγματι με τις αποφάσεις του δημιούργησε πρόβλημα στο παιχνίδι. Είναι πολύ έμπειρος διαιτητής για να καταλάβει...

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ