Αγγλία

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η «επτάψυχη» Μπράιτον!

Η Μπράιτον είναι η 4η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, αφού απέκλεισε τη Μίλγουολ στα πέναλτι σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (2-2 στα 120’).

Την πρώτη πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια και δεύτερη της ιστορίας της πανηγυρίζει η Μπράιτον, η οποία χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει τη Μίλγουολ! Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) στα 90 λεπτά και στην παράταση, αλλά στην ψυχοφθόρα διαδικασία η ομάδα του Χιούτον αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη (4-5) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η γηπεδούχος έφτασε μια ανάσα από την έκπληξη καθώς απέκτησε «αέρα» δύο τερμάτων στο τελευταίο 20λεπτο. Αρχικά, η ομάδα της Τσάμπιονσιπ προηγήθηκε στο 70’, με την κεφαλιά του Πιρς, ενώ διπλασίασε τα γκολ της στο 79’ με τον Ο’ Μπράιεν.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν επτάψυχοι και επανήλθαν: στο 88’ μείωσαν με καταπληκτικό τελείωμα του Λοκάντια, ενώ ισοφάρισαν στην τελευταία φάση του αγώνα (95’) με τον Μαρτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Έτσι, το τελικό 2-2 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, παρότι η Μπράιτον σκόραρε στο 120’ με τον Μοντόγια, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν 5-4 για να πάρουν την πρόκριση. Ως εκ τούτου συμπληρώθηκε και η τετράδα των ημιτελικών του Κυπέλλου: Μπράιτον, Μάντσεστερ Σίτι, Γουότφορντ, Γουλβς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x